blog-logo

VIDEO PNL va acționa imediat în plan legislativ, după validarea referendumului

VIDEO PNL va acționa imediat în plan legislativ, după validarea referendumului

Deputatul PNL Gabriel Andronache și Nicolae Vlad Popa susțin la această oră o conferință de presă. Printre subiectele abordate, referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis și necesitatea eliminării posibilității aprobării de către Guvern a ordonanțelor de urgență.

Validarea întrebărilor prin realizarea cvorumului de prezență și prin răspunsul în majoritate DA referendumul din 26 mai 2019 este extrem de importantă pentru consolidarea statului de drept în România, spune Andronache.

Legea penală este instrumentul principal prin care sunt protejate valorile sociale ale poporului român, cinstea și onestitatea fiind două dintre ele.

Răspunsul afirmativ la prima întrebare referitoare la interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiunile de corupție va restrânge drastic posibilitatea ca persoanele condamnate pentru astfel de infracțiuni să devină imune față de răspunderea pentru faptele lor.

Alte articole:   Majoritatea elevilor din județul Brașov sunt testați de COVID-19 acasă, de către părinți

Foarte importantă este cea de-a doua întrebare.

!În anul 2013 am solicitat, împreună cu dl. senator Nicolae Vlad Popa, în premieră în România eliminarea din Constituție a ordonanțelor de urgență. Am depus atunci un amendament în acest sens la Comisia de Revizuire a Constituției. Din păcate acea comisie și-a încheiat activitatea fără niciun raport de revizuire. Timpul vine să confirme validitatea solicitării noastre. Ordonanța de urgență este un instrument legislativ nociv care pune Parlamentul în inferioritate și elimină orice control constituțional prealabil asupra normelor edictate astfel”, a afirmat deputatul liberal.

Interzicerea ordonanțelor de urgență în materie penală este primul pas pentru eliminarea acestora din Constituție. De altfel această întrebare este determinată de lipsa de reacție a CCR care prin interpretarea art.115 alin(6) din Constituție putea tranșa de mult această chestiune de drept.

Alte articole:   Cod galben de ninsori și vânt în județul Brașov, până miercuri seara

Ordonanțele de urgență nu sunt necesare din punct de vedere al arhitecturii legislative din România.

Cea mai importantă validare necesară prin referendum  privește extinderea dreptului de a ataca la CCR ordonanțele de urgență! În această materie nu este necesară modificarea Constituției, fiind suficientă o lege în acest sens. Necesitatea modificării este evidentă iar întrebarea Președintelui vizează voința suverană a poporului de a permite și altor instituții, în afara Avocatului Poporului, cum ar fi Înalta Curte de Casație și Justiție cât și CSM de a sesiza neconstituționalitatea unor ordonanțe în special cele care se referă la organizarea autorității judecătorești.

Articol comandat de Partidul Național Liberal – PNL
                                       Executat de SC SED MEDIA SRL
                                       CUI mandatar financiar coordonator: 41190007

Alte articole:   Se aprinde iluminatul festiv de sărbători la Codlea

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate