Cât costă să îți izolezi casa?

Ai în plan să îți construiești propria casă sau să îți renovezi locuința actuală? Acordă o atenție sporită izolației termice! Pentru cei care nu știu, termoizolarea este un proces prin care se reduce transferul de căldură de la interior la exterior și invers. Altfel spus, este o modalitate prin care asiguri confortul termic din casa ta, menținând temperaturi potrivite în orice sezon. Dacă îți izolezi corespunzător locuința, vei împiedica pătrunderea căldurii din exterior în timpul verii și irosirea căldurii interioare în timpul sezonului rece.

Dincolo de confortul resimțit, izolarea termică a casei îți oferă și avantaje de ordin financiar. Spre deosebire de casele neizolate, care consumă mai multă energie din cauza pierderilor de căldură de la nivelul pereților, acoperișului sau ferestrelor, o locuință termoizolată te ajută să faci economii, factura la energie fiind chiar și cu 40% mai mică. Astfel, ajungi să îți recuperezi investiția într-un timp foarte scurt.

Cât costă materialele de construcții?

Dacă îți dorești să beneficiezi de confort de ultimă generație în locuința ta, este foarte important să nu faci compromisuri și să alegi materiale pentru construcții și finisaje de cea mai bună calitate. Chiar dacă vei cheltui ceva mai mulți bani, ține cont că este o investiție pe termen lung, care îți influențează calitatea vieții.

Alte articole:   Bărbat din Făgăraș, reținut după ce a furat o geantă dintr-o mașină

Pentru izolația casei există diferite tipuri de materiale, atât pentru interior, cât și pentru exterior, cel mai utilizat fiind polistirenul, datorită faptului că este ieftin și se montează extrem de simplu și rapid. Disponibil în diferite grosimi, polistirenul expandat se folosește, de obicei, la izolarea exterioară a pereților, dar și a acoperișurilor sau teraselor, în timp ce polistirenul extrudat este utilizat mai mult la fundații, pardoseli sau subsoluri.

La fel de frecvent întâlnită este și vata minerală, de sticlă sau bazaltică, potrivită pentru izolarea termică a caselor din cărămidă și BCA. Acest material este un bun izolator termic și fonic, ignifug, rezistent la apă și are o durabilitate mare. De asemenea, pentru izolarea pereților, acoperișurilor, pardoselilor sau teraselor poți folosi spuma poliuretanică, care se montează foarte ușor, dar nu are rezistență în timp prea mare. Celuloza, lâna, inul, cânepa sau pluta sunt și ele materiale care pot fi folosite în procesul de izolare termică. Însă, răspunsul la întrebarea „Cât costă materialele de construcții?” diferă în funcție de mai multe aspecte, printre care suprafața locuinței și calitatea materialelor folosite.

Cât costă manopera?

Având în vedere că izolația termică îți determină nivelul de confort mulți ani de acum înainte, este foarte important ca lucrarea să fie una de calitate. Tocmai de aceea, se recomandă să lucrezi cu echipe de profesioniști, care, deși îți vor cere mai mulți bani decât un meșter pe cont propriu, îți vor oferi garanția unor servicii bine executate. În schimb, dacă preferi să lucrezi cu cineva doar pentru că este ieftin, poți avea surpriza ca, pe termen lung, să cheltuiești mult mai mulți bani decât ai fi făcut-o alegând meșteri profesioniști. Totuși, înainte de a lua o decizie, informează-te despre istoricul firmei respective, analizează lista de referințe și caută review-uri de la clienți anteriori.

Alte articole:   Ședința liberalilor pe subiectul Kadas a clarificat lucrurile: interlopii fac legea în PNL și Consiliul Județean Brașov

Secrete de la meșteri pe care să le aplici la izolarea casei

Profesioniștii recomandă ca procesul de izolare termică să înceapă cu identificarea zonelor prin care au loc cele mai mari pierderi de căldură. Astfel, vei ști cu ce parte a casei este nevoie să începi termoizolarea. În plus, meșterii spun că, dincolo de calitatea materialelor termoizolante, la fel de importantă este și calitatea accesoriilor folosite, precum dibluri, plase de armare, adeziv, colțare etc.

Un alt secret pentru o izolare termică eficientă se referă la îngrijirea suprafeței suport înainte de aplicarea materialelor termoizolante. Această suprafață nu trebuie să aibă denivelări, fisuri, ci trebuie să fie tencuită, curățată de praf și impurități pentru ca materialul să se fixeze corespunzător. De asemenea, materialul aplicat are nevoie să fie acoperit cu tencuială decorativă, rolul ei fiind atât estetic, cât și de protecție a pereților împotriva umezelii și radiațiilor ultraviolete.

Așadar, nu există un răspuns standard care să îți spună cât te costă izolația casei, întrucât bugetul depinde de mai multe aspecte, printre care calitatea materialelor și profesionalismul echipei care execută lucrările. Un lucru e cert: izolația casei îți asigură confort îndelungat, așa că merită să investești în cele mai bune produse și servicii.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.