blog-logo

3200 de participanți din 30 de țări, înscriși la Maratonul Internațional Brașov

3200 de participanți din 30 de țări, înscriși la Maratonul Internațional Brașov

Cea de a V-a ediție a Maratonului panoramic al României – Maratonul Internațional Brașov a adunat deja 3.200 de participanți, din peste 30 de țări, iar organizatorii anunță că țintesc un număr record de 4.000 de pasionați de mișcare la competiția ce va lua startul pe 25 mai 2019.

Maratonul Internațional Brașov powered by Telekom Sport este programat a se desfășura în 25 și 26 mai, pe categorii de vârstă, cuprinse între 6 și 90 de ani. Maratonul panoramic al României atrage pasionații de sport din toate colțurile lumii, prin peisaje, organizare și calitatea traseului. Alergătorii se pot bucura de o cursă care îmbină peisajele urbane epice cu frumoasa natură a Carpaților, pe un spectaculos si tehnic.

Alte articole:   Ce trebuie să știi pentru a fi un maestru în vânzări

Competiția din inima Transilvaniei cu start și finiș în Piața Sfatului, cu alergare pe cele mai importante străzi din Brașov și traseu ce ajunge până în Poiana Brașov, strânge participanți de pe toate continentele, din țări precum: Africa de Sud, Angola, Australia, Bangladesh, Bulgaria, Cehia, Chile, China, Cipru, Franţa, Finlanda, Germania, Grecia, Hong Kong, Iran, Italia, Irlanda, Jamaica, Marea Britanie, Mexic, Malaysia, Polonia, Rusia, Republica Moldova, SUA, Serbia, Singapore, Spania, Ucraina și Ungaria.

Prin intermediul Fundației Telekom Romania, o parte din taxele înregistrate la eveniment vor fi direcționate catre Sanctuarul Urșilor Libearty din Zărnești, alături și de donațiile colectate prin intermediul platformei Galantom. Aceasta este cea mai mare rezervație de urși bruni din întreaga lume. Are 69 de hectare de pădure de stejar și a salvat până în prezent 105 urși.

Alte articole:   Dunca: Brașovul sub cod roșu de COVID-19. PNL și Iohannis au scăpat de sub control pandemia de Coronavirus

Organizatorii au pregătit două zile de spectacol, în care participanții și publicul se vor bucura din plin de atmosfera și surprizele unui eveniment de anvergură.

Opt curse pe distanțe diferite

Maratonul Internațional Brașov, acreditat din 2017 conform standardelor AIMS, cel mai important for internațional din domeniu, cuprinde 8 curse, pe distanțe diferite: maraton 42 km, semimaraton 21 km, cursa de 10,7 km și cursele populare de 2,5 km și 5,7 km (necompetitivă și necronometrată, ce este organizată în scop caritabil), team run 4×10.7 km și curse pentru copii între 6-14 ani, precum și Crosul Universitar.

La toate cursele competitive, primii clasați la masculin, feminin și în funcție de categoriile de vârstă vor fi premiați financiar, dar și cu diplome, cupe, produse și servicii sportive, iar toți participanții vor primi un kit generos de concurs și o medalie specială.

Alte articole:   Municipiul Brașov a depășit incidența de 3 persoane infectate la mia de locuitori

Maratonul Internațional Brașov powered by Telekom este un eveniment sportiv de masă, un prilej de sărbătoare pentru orașul gazdă, dar și de promovare și descoperire a obiectivelor turistice, culturale și gastronomice din România.

Maratonul Internațional Brașov este un eveniment organizat de Smart Atletic Team si Asociația Șapte Scări, în parteneriat cu Telekom Romania – partenerul principal al evenimentului.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul  www.maratonulbrasov.ro şi pe pagina de Facebook a competiției, www.facebook.com/maratonulbrasov.

Foto: arhiva/facebook/maratonulbrasov

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.