blog-logo

Schimbare pe piața imobiliară din Brașov. Prețurile apartamentelor vechi au crescut

Schimbare pe piața imobiliară din Brașov. Prețurile apartamentelor vechi au crescut

Deși în luna martie prețurile apartamentelor s-au majorat ușor, la nivel național, în luna aprilie vânzările pe piaţa imobiliară au scăzut cu aproape 1 procent, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

mai exact, la nivel național suma medie solicitată s-a diminuat cu 0,7% față de luna anterioară, de la 1.237 la 1.228 de euro pe metru pătrat util.

Nu în toate marile orașe monitorizate constant de Imobiliare.ro, au avut loc scăderi nete de preț luna trecută – unele înregistrând, în schimb, aprecieri ușoare. În aceste centre regionale, tendința descendentă a fost resimțită în special pe segmentul rezidențial nou, în vreme ce locuințele din blocurile vechi au consemnat variații mai ușoare și, de obicei, pozitive.

Alte articole:   Brașovenii de la Visual Fan au dat în judecată Huawei

În Brașov, prețul apartamentelor vechi a revenit pe creștere, iar prețul celor noi a consemnat o scădere importantă.

În luna aprilie, la general, a fost consemnată o ușoară creștere a prețurilor locuințelor. Apartamentele scoase la vânzare, în Brașov, s-au apreciat, per ansamblu, cu 0,2%, de la 1.115 la 1.117 euro pe metru pătrat util.

Interesant este însă că, în cazul locuințelor vechi, a avut loc un avans mai de 1%, de la 1.088 la 1.099 de euro pe metru pătrat util, în vreme ce unitățile locative noi s-au depreciat cu 2,6%, de la 1.183 la 1.152 de euro pe metru pătrat util.

Prețurile apartamentelor în luna aprilie au scăzut cel mai mult în Iaşi, cu 1,1%, astfel încât un mp util e sub 1.000 de euro.

Alte articole:   Lipsa personalului medical în şcoli face aproape imposibilă testarea elevilor

Şi în Timişoara apartamentele s-au ieftinit cu 0,9% ajungând la o medie de 1.217 euro, iar în Constanța prețurile apartamentelor au consemnat o scădere de 0,5%, ajungând la 1.129 de euro pe metru pătrat util.

Potrivit stririleprotv.ro, economiştii consideră că toate aceste lucruri erau previzibile mai ales după limitarea gradului de îndatorare la 40% pentru credite. Mai mult, unii analiști financiari români consideră că imobiliarele sunt supraapreciate, potrivit unui sondaj, astfel că ne putem aştepta la ieftiniri ceva mai serioase, chiar de până la 20%, în următorii 2 ani.

”Corecţia va fi până în 20%, posibil depinde foarte mult cât de mare este prăbuşirea economiei româneşti dacă va să vină. Se vede deja că creşterea economică în România se temperează, cert este ca încetinirea economiei româneşti este aşteptată în 1-2 ani, o încetinire semnificativă”, a precizat pentru stirileprotv.ro, Cristian Păun, profesor de economie la ASE.

HotNews.ro a calculat de câte salarii e nevoie petru achiziția unui apartament cu 2 camere cu o suprafață de 60 de metri pătrați.

Alte articole:   Cătălin Nan (FNAP): Vocea părinților trebuie să ajungă la decidenții din instituțiile statului

Astfel, costul unui apartament cu două camere echivalează cu 9,46 ani de muncă, plătit cu salariul mediu, în Brașov.

În opinia specialiștilor consultați de HotNews, prețul corect pe metrul pătrat nou construit nu ar trebui să depășească 1.200 de euro. Nimeni însă nu își asumă această cifră, ea fiind doar sugerată.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!
 1. Dragi tineri, nu va amanetati viata pentru a deveni locuitori in brasov. NU MERITA

  – oras obscur
  – oras salbatic
  – infrastructura deficitara
  – nivel de cultura sub media pe tara
  – universitate sub media pe tara
  – clima de kkt, 8-9 luni pe an nu vedeti soarele
  – umiditate extrema
  – pb respiratorii
  – educatie precara, rar gasesti un educator/prof competent
  – oameni de calitate precara, tocmai veniti din ph, bz, gl, br, etc etc
  – preturi extrem de piperate la imobiliare
  – dezvoltare imobiliara gen GHETOU
  – speculatori imobiliari la tot pasul

  NU MERITA SA INVESTITI IN BRASOV! NU MERITA SA TRAITI IN BV!

  Reply
  • Te intinzi atata cu scrisul. Puteai sa scrii pe scurt ceea ce spunem noi brasovenii de zeci de ani: „s-a stricat orasul de cand s-a umplut de moldoveni”. Punct. Bonus, acum vin si aia din sud din tiganie. Pam, pam!

   Reply
   • nu e doar asta, dar daca compari o chirie sau un apartament cu Bucurestiul, observice ca sunt tot pe acolo.
    Iar in capitala ai evenimente, ambasade, locuri mai diverse si mai bine platite de munca.. aeroport..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate