Maşinile viitorului, într-o paradă unică, la Castelul Bran

Maşinile viitorului, într-o paradă unică, la Castelul Bran

Prima întâlnire naţională a pasionaţilor de maşini electrice va avea loc în acest weekend la Castelul Bran.

Zeci de vehicule electrice, din întreaga țară se vor aduna vineri, la Cheile Grădiştei, iar de acolo vor pleca sâmbătă, spre Castelul Bran, într-o paradă unică în România.

În perioada 10-12 mai la Complexul Cheile Grădiştei din Moieciu va avea loc prima întâlnire naţională a posesorilor şi pasionaţilor de maşini electrice din România.

Zeci de maşini electrice venite din toată ţara vor lua parte la o paradă unică în România în drum spre Castelul Bran, organizatorii estimând că va fi cea mai mare reuniune de acest fel din Europa de Est. Iar peisajul de basm având în prim plan vârful tehnologiei automobilistice este un motiv în plus de participare pentru turişti şi pentru cei interesaţi să afle cât mai multe despre maşinile viitorului.

Proprietarii maşinilor electrice vor sta la dispoziţie pentru întrebări în zonele de încărcare a maşinilor, la conferinţa de presă, cât şi în parcarea Castelului Bran, într-un decor de excepţie care va pune în valoare trecutul şi viitorul.

Evenimentul se desfăşoară la iniţiativa privată a posesorilor de maşini electrice din România, nefiind organizat de un club sau de altă societate şi neavând parte de nicio sponsorizare. Întrunirea are ca scop socializarea şi promovarea mobilităţii electrice, dar şi găsirea modalităţilor de a îmbunătăţi şi încuraja tranziţia spre electromobilitate în România.

Organizatorii estimează că va fi cea mai mare reuniune de acest fel din Europa de Est.

Programul evenimentelor

Vineri, 10 mai – Sosirea posesorilor de maşini electrice la Complex Cheile Grădiştei

Sâmbătă, 11 mai, orele 10:00 – 12:00 – Conferinţă de presă la Complex Cheile Grădiştei; Subiectele abordate vor fi legate de mobilitatea electrică în general şi de dificultăţile legislative, financiare şi logistice întâmpinate de către persoanele fizice şi juridice care îşi doresc achiziţia unui vehicul electric.

Tot aici, vizitatorii pot vedea cel mai mare număr de maşini electrice care se încarcă simultan, devenind cel mai mare punct de încărcare pentru vehicule electrice din România. Zona este uşor de găsit de la intrarea în complex, prin indicatoarele temporare.

  • Ora 12:00 – plecarea caravanei spre Castelul Bran cuprinzând peste 40 de vehicule electrice; pe drum vor fi făcute demonstraţii pentru verificarea calităţii aerului precum şi dovedirea zgomotului extrem de redus produs de motoare, în comparatie cu masinile care folosesc combustibili fosili. În funcţie de condiţiile meteo, imagini unice cu peisaje pitoreşti vor putea fi surprinse alături de cele mai noi tehnologii auto electrice.Traseul poate fi vizualizat AICI.
  • Ora 13:00 – sosirea în parcarea Castelului Bran unde maşinile vor putea fi văzute şi „de aproape”, într-un decor istoric care va marca un moment aparte în istoria automobilismului românesc. Aici, cei doritori vor avea ocazia chiar şi să se plimbe cu noile maşini în calitate de pasageri, în funcţie de diponibilitatea fiecărui proprietar.

Duminică, 12 mai, ora 13:00 – la încheierea întâlnirii, unii dintre posesorii de maşini electrice se vor deplasa cu acestea spre Salonul Auto Braşov, în sprijinul electromobilităţii.

Intrarea va fi liberă.

Maşinile electrice (sau EV-urile) capătă din ce în ce mai mulţi adepţi şi în România, iar marii producători auto au deja în plan dezvoltarea maşinilor electrice, în timp ce oficialităţile din Marea Britanie au anunţat că până în 2040 vor elibera şoselele de maşinile care consumă diesel sau benzină. În prezent, numărul estimat al maşinilor electrice înregistrate în România este de aproximativ 2000 de unităţi, cuprinzând atât maşinile personale, cât şi flotele comerciale.

Mai multe amănunte găsiți pe pagina de Facebook EV Fan Meetup (Intalnire Nationala)

Foto: facebook/ Ev Fan Meetup

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap