Expoziția „Portretul în colecția de pictură a Muzeului de Artă Brașov 1599-1918”

Expoziția „Portretul în colecția de pictură a Muzeului de Artă Brașov 1599-1918”

Muzeul de Artă Brașov vă invită la o călătorie în timp, ce prilejuiește întâlnirea cu personalități istorice, de la patriciatul săsesc din Brașov la reprezentanții elitelor din Țările Române, dar și cu moda vremurilor de altădată.

Instituția culturală organizează în perioada 10 mai – 23 iunie 2019, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie Brașov, expoziția „Portretul în colecția de pictură a Muzeului de Artă Brașov 1599-1918”.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 10 mai 2019, ora 13.00, la sediul Muzeului de Artă Brașov din B-dul. Eroilor nr. 21 (lângă Hotel Capitol).

Expoziţia va fi deschisă de „Noaptea Muzeelor” (intrare gratuită), sâmbătă, 18 mai 2019.

Expoziția prezintă colecţia de portrete a muzeului, de la cel mai vechi portret păstrat în cadrul său (Portretul lui Valentin Hirscher, 1599) până la portrete din anii de început ai secolului XX.

Expoziția reuneşte o selecție reprezentativă de portrete, de la portretele patriciatului săsesc din Braşov, portretele de factură neoclasică-academistă şi Biedermeier specifice secolului XIX, până la portretele realizate de maeștri ai artei românești (Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian) și importanți artiști brașoveni (Hans Mattis-Teutsch, Friedrich Miess).

Portretele expuse invită la o călătorie în timp, ce prilejuiește întâlnirea cu personalități ale vremii, de la patricienii braşoveni la reprezentanții elitelor din Țările Române.

Obiectele împrumutate din colecţia Muzeului Județean de Istorie Brașov scot în evidenţă aspecte semnificative legate de personalităţile portretizate, dar şi aspecte ale vieţii cotidiene din epoca realizării portretelor

O invitație la o călătorie în timp, ce prilejuiește întâlnirea cu personalități istorice, de la patriciatul săsesc din Brașov la reprezentanții elitelor din Țările Române, dar și cu moda vremurilor de altădată.

Amănunte pe: www.muzeulartabv.ro/Expozitii_Temporare

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap