Anchetă în Șercaia, după ce a dispărut o pompă de la sistemul de alimentare cu apă al localităților din zonă

Anchetă în Șercaia, după ce a dispărut o pompă de la sistemul de alimentare cu apă al localităților din zonă

Locanicii comunei Șercaia, din județul Brașov, au fost puși în pericol de hoți care au furat o pompă de la sistemul de alimentare cu apă, care este folosită pentru a măsura nivelul apei din bazin.

Potrivit polițiștilor, persoane încă neidentificate au tăiat gardul din sârmă și au demontat o pompă de la sistemul de alimentare cu apă al localităților din zonă, potrivit stirileprotv.ro.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă formată din polițiști din cadrul secției 3 rurală Voila și tehnician criminalist din cadrul poliției municipiului Făgăraș.

Criminaliștii au găsit urme și pe tancul unde e depozitată apa potabilă, aşa că inspectorii sanitari au luat probe, pentru a fi siguri că oamenii nu sunt expuşi vreunui risc de îmbolnăvire.

„Bazinul a fost construit din fonduri europene în 2015 şi asigură apă potabilă pentru cele 800 de gospodării din localitățile Şercaia și Hălmeag. Oamenii îşi fac griji acum, după ce au realizat că oricine le-ar putea infesta apa”, a declarat, pentru stirileprotv.ro, primarul Cristinel Paltin.

Inspectorii DSP au constatat că apa este curată aşa că oamenii nu au avut de suferit.

Alte articole:   ANPC avertizează! Gel dezinfectant, periculos pentru ochi!

Primăria a decis să instaleze camere de supraveghere și un sistem de alarmare, pentru a preveni alte astfel de situaţii.

Polițiștii au demarat o anchetă și fac cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Foto: captura video/ stirileprotv.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate