blog-logo

Ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină, până miercuri dimineaţă

Ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină, până miercuri dimineaţă

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică, o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până miercuri, 8 mai, la orele 9.00.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină, în unele locuri cantităţile de precipitaţii urmând a depăşi 60 de litri pe metru pătrat.

 Vremea se va răci accentuat, luni în vestul și nordul țării, iar marți și în celelalte regiuni.

 În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

„Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării”, au precizat reprezentanții ANM.

La munte, începând din noaptea de luni spre marți, precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60–70 kilometri pe oră.

Alte articole:   FOTO Trotuar surpat din cauza unui dezvoltator imobiliar, în Avangarden

Marți va veni un val de aer polar deasupra României, astfel încât dimineaţa se vor înregistra în jur de 10 grade, după-amiaza 11…13 grade, iar miercuri dimineaţa 6…7 grade.

 Maximele nu vor depăși la nivel național 18 grade.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate