Alertă de Cod Portocaliu la nivelul primăriilor din Brașov

Alertă de Cod Portocaliu la nivelul primăriilor din Brașov

În urma instituirii Codului Portocaliu la nivelul județului Brașov, autoritățile județene au dispus instituirea permanențele la primării, informarea membrilor Comisiei Județene pentru Situații de Urgență, iar la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-a decis prealertarea turelor libere și verificarea tehnicii de intervenție, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, cpt. Ciprian Sfreja.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții de stânga ai Oltului aferenți sectorului aval Acumulare Voila – amonte Acumulare Racovița, județele Brașov și Sibiu.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare și mijlocii ale râurilor: Sâmbăta, Drăguș și Viștea .

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap