blog-logo

Strada Sforii, în premieră în proiectul cultural Noaptea Muzeelor

Strada Sforii, în premieră în proiectul cultural Noaptea Muzeelor

Strada Sforii a fost cuprinsă în acest an, pentru prima dată în proiectul cultural Noaptea Muzeelor, care va avea loc în 18 mai.

Peste 150 de instituţii muzeale şi entităţi culturale publice şi private din Bucureşti şi din ţară vor fi deschise în Noaptea Muzeelor, pentru expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte.

Iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consi-liul Internaţional al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan naţional de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR), fiind aşteptat cu mare interes în fiecare an.

Anul acesta marchează cea de-a 15-a ediţie a Nopţii Muzeelor, considerată unul dintre cele mai puternice brand-uri culturale din ţară la nivelul consistenţei ofertei muzeale şi culturale şi a interesului publicului.

Alte articole:   Începe vaccinarea profesorilor. Cabinete dedicate personalului din învățământ, deschise în fiecare județ

Potrivit organizatorilor, în ţară există deja înscrise peste 100 de muzee şi entităţi culturale diverse, cu reprezentare în 32 de judeţe.

La ediția din acest an intră în acest circuit și multe muzee noi din țară.

„În 2019 avem un nou muzeu intrat în circuit, Muzeul de Artă Recentă. De asemenea, în această nouă ediţie a fost creat un circuit al muzeelor care fac trimitere la perioada represiunii comuniste: Muzeul Închisoarea Piteşti, Memorialul Gherla şi Memorialul Rezistenţei şi Opresiunii Bihor. Unele dintre acestea sunt pentru prima dată incluse în Noaptea Muzeelor, alături de Teatrul de Revistă Constantin Tănase, Muzeul Cineastului Amator Reşiţa, Ateneul din Iaşi, Rope Street (Strada Sforii) Braşov, Muzeul Recordurilor din Bucureşti etc.”, a precizat managerul Nopţii Muzeelor, Dragoş Neamu.

Până în acest moment, în circuitul muzeal brașovean sunt incluse: Muzeul Junilor, Muzeul Casa Mureșenilor, Muzeul de Artă și Casa Ștefan Baciu.

Alte articole:   Percheziții la Brașov, într-un dosar de evaziune fiscală!

Lista completă a tuturor muzeelor şi spaţiilor participante la Noaptea Muzeelor va fi afişată pe site-ul www.noapteamuzeelor.org şi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/noapteamuzeelor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate