Pentru o Europă mai bună e nevoie de solidaritate și de echitate socială

Pentru o Europă mai bună e nevoie de solidaritate și de echitate socială

O Europă mai bună poate fi construită doar dacă drepturile angajaților sunt respectate și consolidate. Pentru aceasta e nevoie de solidaritate și de echitate socială.

La mulți ani de 1 Mai!

1 Mai este despre lupta pentru drepturile muncitorilor, o luptă în final câştigată. Multe dintre beneficiile pe care astăzi muncitorii le au se datoarează eforturilor făcute în secolul XIX de oameni curajoşi. Dar şi astăzi sunt multe nedreptăţi care se fac oamenilor simpli, muncitorilor cinstiţi, aşa cum sunt cei mai mulţi români.

Uniunea Europeană trece prin schimbări importante şi se confruntă cu provocări diverse. Dar, cu toate acestea, există o linie a dreptei europene care, indiferent de context, îşi face un scop din a diminua componenta socială a proiectului european.

Alegerile din 2019 sunt şi despre acest lucru, dacă nu în primul rând despre acest lucru. Uniunea Europeană va şti să gestioneze problemele şi provocările care apar – indiferent că este vorba de imigraţie, de Brexit sau de presiunile Rusiei la graniţa de Est. Marea întrebare este însă dacă Uniunea Europeană va reuşi să îşi păstreze caracterul social.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie ca la Bruxelles să fie lideri şi reprezentanţi ai cetăţenilor europeni cu aplecare spre problemele oamenilor obişnuiţi. Tocmai de aceea, este important ca în 26 Mai, în cabina de vot, alegătorii să se gândească la viitorul lor şi al copiilor lor şi la cine sunt cu adevărat partidele care au apărat acest viitor – dincolo de propagandă. Rezultatele guvernărilor PSD vorbesc de la sine în acest sens şi am convingerea că majoritatea românilor vor consfinţi acest lucru prin vot.

  • Răzvan Popa,
  • europarlamentar PSD
Alte articole:   Depozitul Ecologic de Deşeuri Braşov, centru de bune practici în depozitarea finală a deşeurilor municipale la nivelul României şi al Europei Centrale şi de Sud-Est
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.