blog-logo

Festivalul Narciselor de la Vad, mutat mai devreme cu o săptămână

Festivalul Narciselor de la Vad, mutat mai devreme cu o săptămână

Cea mai mare poiană cu narcise din Europa, Dumbrava Vadului, va fi deschisă din nou publicului larg în data de 12 mai, când va fi organizat tradiționalul Festival al Narciselor.

Autoritățile locale au decis să organizeze evenimentul mai repede, pentru ca participanții să se poată bucura de flori.

Evenimentul din satul Vad este organizat în mod tradițional, în preajma sărbătorii ,,Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elema” (21 mai), însă de data aceasta oficialităţile au luat decizia să mute evenimentul în prima parte a lunii mai, pentru că atunci se găsesc mai multe narcise înflorite.

La deschiderea oficială a Poienii Narciselor de la Vad, vor urca pe scenă artistul Ionuţ Fulea împreună cu taraful său, Ansamblul Folcloric Făgăraşul condus de Ioan Ionuţ, precum şi artişti locali din Țara Făgărașului.

Alte articole:   INCREDIBIL Pentru ce a cerut finanţare administraţia Coliban de la bugetul de stat?!

Pe lângă spectacolul artistic, anul acesta vor fi organizate un târg cu produse tradiționale și un atelier de creație pentru copii și meșteșugari.

În acest an, festivalul a fost inclus de Asociația PROCULT Mărgineni, în parteneriat cu Primăria Șercaia, într-un proiect european cu fonduri nerambursabile, notează bunaziuafagaras.ro..

Membrii asociației pregătesc trasee tematice pentru turiștii care vor ajunge în Poiana Narciselor, în încercarea de a promova potențialului turistic al zonei. Aceștia speră și într-o creștere a numărului de turiști.

„Evenimentul, împreuna cu un seminar pe teme de promovare turistică cu specialiști în turism din țară, este parte a proiectului «Initializarea traseelor turistice pe teritoriul GAL Răsăritul Țării Fagarașului, constituirea de trasee tematice, auto, pedestre, ecvestre și cicloturism, informarea turiștilor și promovarea potențialului turistic al zonei» accesat de Asociația Procult Margineni. Acest proiect este finantat 100% din fonduri europene și sperăm să aducă plus valoare zonei, prin promovarea potențialului turistic, a frumuseților zonei și creșterea numărului de turiști. Evenimentul va include, pe lângă spectacole artistice la scenă, târg de produse tradiționale, atelier de creație pentru copii, meșteșugari și bineînțeles posibilitatea vizitării faimoasei poieni cu narcise”, arată asociația într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

Poiana Narciselor recunoscută ca și rezervație naturală sub denumirea de Dumbrava Vadului este arie protejată și este singura rezervație de profil din Europa. Poienile de narcise se întind pe 398 de hectare populate cu flori, iar în unele locuri depășesc 150 de fire pe metru pătrat.

Alte articole:   Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021: A fost publicat al doilea set de teste de antrenament

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate