blog-logo

Asistență juridică gratuită pentru pacienții HOSPICE Casa Speranței

Asistență juridică gratuită pentru pacienții HOSPICE Casa Speranței

O boală gravă ne vulnerabilizează nu doar fizic, ci și din punct de vedere social sau juridic. De aceea, la HOSPICE Casa Speranței pacienții care traversează situații delicate sunt sprijiniți să găsească soluții la problemele lor, cu ajutorul unui asistent social sau chiar al unui avocat.

Copiii și adulții aflați în grija fundației au acces la servicii gratuite de asistență juridică, grație unui proiect internațional finanțat de Open Society Foundations.

Este și cazul unuia dintre micii pacienți de la HOSPICE, un băiat cu o boală neurologică, rămas în grija mamei după divorțul părinților. Pensia de întreținere pe care instanța a stabilit-o pentru tatăl băiatului era neschimbată din 2005.  Cu ajutorul unui avocat, cazul a fost adus în fața instanței, care a decis majorarea pensiei până când copilul va deveni major. Pentru că tatăl a refuzat plata pensiei majorate a fost nevoie de executarea silită pentru recuperarea întregii sume. Procesul a durat 8 luni și ar fi presupus o cheltuială pe care mama copilului nu și-ar fi permis-o, însă prin acest proiect ea a beneficiat de servicii gratuite de asistență juridică.

Alte articole:   Trei tineri, consumatori de substanțe interzise, prinși în trafic în județul Brașov

În alt caz, o pacientă care suferea de o boală oncologică și care fusese agresată în repetate rânduri de soțul său pe fondul consumului de alcool, a obținut din partea instanței emiterea unui ordin de protecție. Astfel, soțul violent a fost evacuat temporar din locuință, pe o perioadă de 6 luni și i-a fost interzisă orice formă de contact cu soția bolnavă, inclusiv telefonic sau prin corespondență. În plus, soțului violent i-au fost recomandate ședințe de consiliere psihologică.

Printre spețele pacienților se regăsesc de asemenea contestații la încadrarea într-un anumit grad de handicap, contestații ale deciziilor de pensionare, tutela minorilor, pensiile de întreținere precum și programul de vizitare al copiilor pentru părinții divorțați.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.