Caravana SMURD „Fii pregătit” ajunge la Râșnov și Făgăraș

Caravana SMURD „Fii pregătit” ajunge la Râșnov și Făgăraș

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv Caravana SMURD „Fii pregătit” ajunge din nou în judeţul Braşov.

Caravana, care instruiește populația pentru a face față situațiilor de urgență, va poposi la Râșnov și Făgăraș.

Astfel, sâmbătă, 4 mai, va ajunge la Râșnov şi va fi amplasată în parcarea de unde se urcă la Cetatea Râşnov, iar duminică, 5 mai, se va opri la Făgăraș, în faţa Cetăţii.

„Caravana constă în deplasarea unui centru mobil, construit pe structura unui tir, în care este amenajată o sală de curs cu o capacitate de 40 de persoane, dotată cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor necesare. Cursurile se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor din sistemul de urgenţă și sunt susţinute de formatori specializaţi, angajați ai IGSU. Modulul de instruire include o parte de proiecție a unor filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență şi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și o sesiune ȋn care paramedicii SMURD fac demonstrații practice interactive”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, cpt. Ciprian Sfreja.

Caravana SMURD „Fii pregătit” este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și susținut de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul fundaţiei unei companii de telefonie.

Foto: arhiva

Alte articole:   Interlopul braşovean Alen Moisin, predat autorităţilor române
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap