Sfânta Lumină de la Ierusalim ajunge la Braşov în noaptea de Înviere

Sfânta Lumină de la Ierusalim ajunge la Braşov în noaptea de Înviere

Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim va fi adusă şi în acest an la Brașov.

Sfânta Lumină va fi adusă în România sâmbătă seară, cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Ca de fiecare dată, candela specială cu Lumina Sfântă va fi adusă la Brașov de preotul militar al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), pr. Epaminond Ioan Boroş, care va fi însoţit în misiune de militari ai IJJ Braşov, care s-au oferit voluntari.

Pentru că în acest an este, în Biserica Ortodoxă Română, anul omagial al satului românesc, din delegație vor face parte și patru Juni ai Brașovului, care vor fi îmbrăcați în costumele lor tradiţionale, notează mytex.ro

Sfânta Lumină va fi adusă la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din Piaţa Sfatului, iar de acolo va fi distribuită  la toate bisericile ortodoxe din Braşov, dar şi din împrejurimi, de unde va fi oferită tuturor credincioșilor în noaptea de Înviere.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşti la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.