blog-logo

Aveți grijă unde şi cum faceți grătarul de de Paşte și 1 Mai. Controale în zonele de picnic

Aveți grijă unde şi cum faceți grătarul de de Paşte și 1 Mai. Controale în zonele de picnic

Brașovenii care doresc să iasă la grătar de Paşte şi de 1 Mai o pot face, însă doar în locurile special amenajate, altfel riscă amenzi usturătoare.

Reprezentanții Poliției Locale Brașov reamintesc faptul că atunci când ieșiți la iarbă verde trebuie să țineți cont de regulile pentru picnic, altfel riscați amenzi ce pot ajunge și la 5.000 de lei.

Aprinderea sau întreținerea focurilor pe zone verzi ori împădurite, amplasarea și folosirea grătarelor, cu excepția zonelor special amenajate pentru picnic de Primăria Municipiului Brașov (Noua, Pietrele lui Solomon, Iepure) sunt interzise și reprezintă contravenție”, amintesc reprezentanţii Poliţiei Locale Braşov. Aceste aspecte sunt prevăzute la articolul 50 pct. 15 din Hotărârea Consiliului Local nr. 153/2010 (Regulamentul privind stabilirea normelor locale unitare de protecție a spațiilor verzi, organizarea, dezvoltarea și întreținerea acestora pe teritoriul municipiul Brașov). Pe lângă acest normativ care reglementează activitățile de picnic, mai există și Legea nr. 54/2012 care are ca scop „prevenirea, reducerea și eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populației, generat de practicarea inadecvată a activităților de picnic”, este avertismentul Poliţiei Locale Braşov.

Alte articole:   Cristian Diaconescu, președintele PMP: Modificarea Constituției, o necesitate imperativă în funcționarea Statului

Potrivit reglementărilor în vigoare, grătarele pot fi facute doar în locuri special amenajate, aflate în administrare publică sau privată.

„Liber la grătare! – Doar în locurile special amenajate!!!” este o campanie de informare şi prevenţie lansată de Poliţia Locală Braşov în parteneriat cu Garda de Mediu Braşov. Cu această ocazie vor fi împărțite și flyere tematice.

În perioada următoare, echipe mixte vor verifica modul în care cetăţenii înţeleg să iasă la iarbă verde, potejând totodată natura şi respectând legea.

Potrivit Legii Picnicului, pentru aruncarea gunoaielor la întâmplare, amenda este între 200 şi 2.000 de lei. Pentru aprinderea focului în alt loc decât cel special amenajat, sancțiunea este între 2.000 şi 5.000 de lei. De asemenea, pentru abandonarea resturilor în locul de grătar, dar și pentru nerespectarea liniştii şi ordinii publice, amenda este între 300 şi 3.000 de lei, iar pentru desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate de autorităţile publice locale pentru picnic, sancțiunea este între 1.000 şi 3.000 de lei.

Alte articole:   Stația de Ambulanță din Săcele va fi modernizată

Autoritatea administrației publice locale, prin Poliția Locală Brașov, are dreptul să inspecteze zonele în care se desfășoară activitatea de picnic din municipiu, să verifice datele cu caracter personal ale persoanelor care desfășoară activitatea de picnic, să aplice sancțiuni și amenzi celor prinși în fapt, dar și să evacueze zona respectivă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate