Eurodeputatul PSD Răzvan Popa: Președintele compromite ideea de referendum

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa: Președintele compromite ideea de referendum

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa atrage atenția asupra faptului că întrebările propuse de președinte pentru referendum contravin prevederilor Constituției și sunt determinate doar de interesul politic punctual al președintelui, de a atrage votanți pentru dreapta.

„Președintele compromite ideea de referendum, pentru că propune niște întrebări care contravin Constituției în vigoare. Președintele face un joc în esență minor, sperând că va atrage votanți pentru PNL. După ce jocuri similare au fost făcute de Traian Băsescu în trecut, cu rezultatele pe care le știm, vedem acum o abordare similară. Prin acest tip de folosire a unui instrument așa cum este referendumul există riscul compromiterii acestuia.

Am toată convingerea că marea majoritate a românilor vor ignora această așa-zisă consultare populară, care nu răspunde nevoilor societății românești. Nevoile societății românești nu se confundă cu cele ale unei minorități radicale, care propovăduiește ura și care consideră abuzurile, spre exemplu, ca un mod legitim de luptă cu adversarii politici”, susține Răzvan Popa.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap