blog-logo

Veteranii de război, celebraţi în Piaţa Unirii

Veteranii de război, celebraţi în Piaţa Unirii

În fiecare an, pe 29 aprilie se sărbătorește Ziua veteranilor de război, ca semn de recunoaștere a meritelor deosebite ale celor care au luptat pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României.

Anul acesta Ziua Veteranilor de Război se va sărbători în avans , având în vedere că pe 29 aprilie este a doua zi de Paște.

Astfel, instituţia Prefectului Judeţul Braşov, alături de Garnizoana Braşov vă invită la “Ziua Veteranilor de Război”, ce va fi marcată în acest an miercuri, 24 Aprilie 2019, începând cu ora 11:00, în Piaţa Unirii unde va fi organizată o ceremonie militară și religioasă.

La eveniment participă prefectul județului Braşov, Rasaliu Marian, reprezentanţi ai Asociaţiei Veteranilor de Război din cadrul M.A.P.N şi din cadrul M.A.I, dar şi autorităţi judeţene şi locale.

Alte articole:   Un individ, probabil drogat, fără permis, a făcut prăpăd în Cartierul Noua FOTO & VIDEO

Vor fi rostite alocuţiuni referitoare la însemnătatea Zilei Veteranilor de Război și vor fi depuse coroane şi jerbe de flori.

În acest an se împlinesc 117 ani de la instituirea în România a calității de veteran de război, prin Decretul Regal semnat de Regele Carol I, la 29 aprilie 1902, pentru foștii luptători participanți la Războiul de Independență din 1877-1878.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 1222 din 10 octombrie 2007 şi prin Legea 303 din 13 noiembrie 2007, a fost statuată pentru prima dată în România – Ziua Veteranului de Război – sărbătorită în fiecare an pe 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României.

Alte articole:   Brașovenii de la Visual Fan au dat în judecată Huawei

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate