blog-logo

Norul de praf saharian ajunge în România. Ce spune ANM

Norul de praf saharian ajunge în România. Ce spune ANM

Un imens nor de praf saharian, „foarte dens”, a lovit zilele trecute Europa, urmând să ajungă în aceste zile în România.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a precizat marți, că România ar urma să fie şi ea afectată de norul de praf saharian, provenind în principal din Algeria, în special în zonele de Vest şi Centru.

„În perioada 23-28 aprilie, circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul şi estul Europei. În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud şi vest de ţara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentraţia particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă. Depunerile din ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie şi în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a ţării”, se arată într-un comunicat al ANM.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă marţi.

Alte articole:   CJSU Brașov: Măsuri pe timp de caniculă. Recomandări pentru protecția populației

Potrivit estimărilor meteorologilor greci, citați de hotnews.ro, în România cea mai mare concentrație de particule de praf şi nisip saharian se va înregistra în cursul zilei de vineri.

Foto: arhiva/news.sky.com

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate