blog-logo

Încă trei zile la dispoziția brașovenilor pentru ridicarea tichetelor valorice sociale de Paşte

Încă trei zile la dispoziția brașovenilor pentru ridicarea tichetelor valorice sociale de Paşte

Tichetele de Paște oferite de către Primaria Municipiului Brașov prin intermediul Direcției de Asistență Socială (DAS) Brașov, în cadrul campaniei „Dar din suflet pentru seniori”, nu au ajuns toate la beneficiari.

Astfel, reprezentanții DAS Brașov reamintesc persoanelor îndreptățite să beneficieze de aceste tichete, că ultima zi de ridicare este joi, 25 aprilie 2019.

Până pe 22 aprilie 2019, s-au prezentat pentru a-și ridica tichetele puțin peste 5.000 de beneficiari din cei aproximativ 8.300 potențiali beneficiari existenți la nivelul municipiului Brașov.

Persoanele îndreptățite să beneficieze de tichetele sociale sunt pensionarii cu domiciliul stabil în municipiul Brașov, cu vârsta de minim 63 ani femeile și minim 65 ani bărbații, care împlinesc această vârstă până în 31 decembrie inclusiv și a căror pensie este de până la 1.000 lei inclusiv.

Alte articole:   Râurile mici din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, sub avertizare de inundaţii până luni la amiază

Beneficiarii primesc tichete sociale în valoare de 100 lei și pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare.

Documente necesare în vederea eliberării tichetelor:

  • actul de identitate (BI/CI), în original şi copie xerox;
  • cuponul de pensie pentru luna anterioară solicitării, în original şi copie xerox;
  • cerere de acordare a tichetelor (scrisă de mână şi semnată).

Pentru beneficiarii nedeplasabili, tichetele pot fi înmânate şi către persoane împuternicite de către aceştia şi care vor prezenta următoarele documente:

  • toate documentele menţionate anterior;
  • documentele medicale care atestă statutul de „nedeplasabil” al beneficiarului (adeverinţă de la medicul de familie, copie bilet de ieşire din spital, copie scrisoare medicală, etc.)
  • împuternicire de mână pentru persoana mandatată să ridice tichetul (semnată de beneficiar);
  • actul de identitate (BI/CI) al persoanei împuternicite, în original şi copie xerox.
Alte articole:   Ministrul Digitalizării: Dosarul cu șină nu va dispărea prea curând în România 

Actele menționate mai sus sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea acordării tichetelor sociale.

Distribuirea tichetelor se va face în zilele de luni, marți, miercuri și vineri, între orele 8.30-15.30 și joi între orele 8.30 şi17.00,  la sediul Direcţiei de Servicii Sociale situat în str. Panselelor nr. 23.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.