blog-logo

ÎN DIRECT Ariana Bucur: Guvernul a plătit banii profesorilor câștigați în instanță, tăiați de PDL

ÎN DIRECT Ariana Bucur: Guvernul a plătit banii profesorilor câștigați în instanță, tăiați de PDL

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Ariana Bucur, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Brașov, că Guvenrul a reușit să plătească hotărârirle judecătoriești cu care se încheie astfel toate diminuările salariale făcute de PDL, în 2008, iar de atunci în tranșe, banii au fost restituiți personalului didactic.

Mai rămân de achitat dobânzile conform hotărârilor judecătorești. Este vorba despre 23 de miliaone de lei, la nivelul județului Brașov, achitate până la aceată dată.

„La nivelul județului Brașov, sunt 20 de clădiri care nu au autorizație de funcționare, clădiri care aparțin de 17 unități școlare. Unele clădiri sunt în curs de autorizare, cum este sala de sport nouă de la Școala Profesionala Kronstadt din Brașov”.

Deputatul Roxana Mînzatu a precizat că Guvernul investește fonduri pentru a asigura un grad sporit de confort în unitățile școalre. Principaul pogram de finanțare de la Ministerul Dezvoltării este PNDL, prin care autoritățile locale pot accesa bani. „Avem, practic, 59 milioane de lei investiții, 37 de obiective de investiții prin PNDL 1 și 2, în diverse stadii, toate contractate. Pentru creșe, sunt două proiecte, construcții noi, îăn Codlea și Ghimbav. Grădinițe, sunt 14 obiective. Se construiesc 10 grădințe noi, în Acriș, Ungra, Tărlungeni, Ormeniș, Moieciu de Sus, Hoghiz, Crizbav și Cristian, Bunești și Bod. Reabilitări de grădinițe: Rupea, Victoria, Zărnești și Hălchiu. La capitolul școli, prioritate au avut cele fără uatorizație de funcționare: 18 investiții, la Vulcan, Viștea de Jos, Vama Buzăului, Teliu, Șinca Veche, Sâmbăta de sus, Ileni, Hălchiu, Drăguș, Crizbav, Apața, Zărnești și Predeal”.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Salvamont România, apel privind numărul de accidente montane: Trebuie să conștientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră 
  1. Ia uite ce repede raspunde cand e vorba de bani! Cand e vorba de probleme pe care i le semnaleaza parintii prin e-mail, pe adresa de inspectorat, nu catadicseste sa raspunda nici dupa 8 luni de la primirea lui. Adica i se falfaie de cei care ar trebui sa beneficieze de grija ei!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.