De joi începe vânzarea mieilor în pieţele brașovene

De joi începe vânzarea mieilor în pieţele brașovene

Ca în fiecare an, înainte de Paște, vor fi amenajate spaţii bine delimitate în toate pieţele agroalimentare din municipiul Braşov, unde se vor putea vinde miei.

Vânzarea mieilor în pieţe va începe joi, 18 aprilie, pentru Paştele Catolic, iar pentru Paștele Ortodox, vânzarea va începe marţi, 23 aprilie.

Autorităţile locale au pus la dispoziţia fermierilor 63 de locuri, pentru Paştele Catolic și 113 locuri pentru Paștele Ortodox.

„Situația pe piețe, astăzi (marți – n.r.), Piața Dacia, Paștele catolic: 23 de locuri, 8 solicitări, Paștele ortodox: 60 de locuri, 40 de solicitări; Piața Astra, Paștele catolic: 17 locuri, 10 solicitări, Paștele ortodox: 30 de locuri, 30 de solicitări; Piața Tractorul, Paștele catolic: 10 locuri, o solicitare, Paștele ortodox: 10 locuri, 10 solicitări; Piața Star, Paștele catolic: 12 locuri, nici o solicitare, Paștele ortodox: 12 locuri, 3 solicitări; Piața Bartolomeu, Paștele catolic: un loc, o solicitare, Paștele ortodox: un loc, o solicitare. Numărul solicitărilor pot crește în zilele următoare, atât pentru această săptămână, cât și pentru cea cu Paștele ortodox”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Pentru Paştele Catolic vânzarea mieilor se va face până pe 20 aprilie, inclusiv, iar pentru Paştele Ortodox, din 23 aprilie până pe 27 aprilie, inclusiv.

Anul acesta carnea de miel va fi mai scumpă comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu aproximativ 7-8 lei pe kilogram. Astfel, în piețe vom găsi de Paște carne de miel la 25-26 de lei kilogramul. Oierii spun că își vând marfa la un preț cu 10-15 la sută sub nivelul pieței europene.

Alte articole:   Primăria nu va reautoriza stația de asfalt din Bartolomeu

Fără miei la vânzare, în Făgăraș

Potrivit administratorului SC Târguri și Oboare Făgăraș, Tiberiu Drăgoiu, nu a fost nicio solicitare din partea crescătorilor de oi în ceea ce privește comercializarea cărnii de miel pentru Paștele Catolic. Așadar, făgărășenii care vor sărbători Paștele pe 21 aprilie, vor fi nevoiți să-și procure carne de miel din supermarket-uri sau din alte surse.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov