blog-logo

Cântările Postului Mare, în concert de tradiție, la Complexul Militar

Cântările Postului Mare, în concert de tradiție, la Complexul Militar

Complexul Militar Brașov, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov și Asociația Creștină Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Ocrotitorul Săracilor organizează, și în această primăvară, o ediție deosebită a  Reuniunii Corale ”Doamne, auzi glasul meu”. 

„Este cea de-a XXIX-a ediție a acestui eveniment bianual. Este rezervată, ca și precedenta, corurilor de copii și tineret. Toți vrem, în perioada acestui Post, să ne pregătim, așa cum putem, de întâlnirea cu Hristos și cu Praznicul Învierii Lui. Postul alimentar, postul cu fapte bune se completează fericit cu o formă de mângâiere. Prin muzică intrăm în atmosfera de tristețe premergătoare Răstignirii Mântuitorului, dar o tristețe care ascunde anticiparea bucuriei care va să vie. Vă chem să ne desfătăm împreună de această sărbătoare muzicală”, spune preotul militar Bogdan Oancea, „sufletul” reuniunilor corale organizate de două ori pe an, înaintea celor două Mari Praznice, Nașterea și Învierea Domnului.

Alte articole:   Răspunsul unui sistem de Inteligență Artificială la întrebarea dacă, geo-strategic, se justifică un Aeroport la Brașov

Începutul va fi al Corului de copii ”Puls” al Școlii Gimnaziale nr.15 Brașov, aflat sub coordonarea prof. Luminița Cărpinișan. O prezență constantă în ultimii ani este și Corul „Prietenii cântăreți”  al Asociației „Atelier Secelean”, din Săcele, dirijați de prof. Gabriela Popescu. 

Corul de copii  al Școlii Gimnaziale nr.12 din Brașov, dirijat de prof. Annegret Feder își va face debutul le această manifestare, cu piese corale de excepție. Și Corul de copii al Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, coordonat de prof. Andrada Mureșan, reprezintă un etalon al interpretării, iar de la această manifestare nu va lipsi. 

Programul va fi încheiat de Grupul bărbătesc ”Arthos” din Brașov, coordonat de prof. Valentin JeinovReuniunea corală „Doamne, auzi glasul meu” are loc vineri, 19 aprilie, ora 18, la Complexul Militar Brașov (Casa Armatei), Sala Coloanelor. Intrarea este liberă 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.