Razie printre şoferii de taxi din Brașov. Polițiștii au dat amenzi de peste 50.000 de lei

Razie printre şoferii de taxi din Brașov. Polițiștii au dat amenzi de peste 50.000 de lei

Poliţiştii braşoveni de la Rutieră au efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică o razie în rândul taximetriştilor, încheiată cu aplicarea a zeci de sancțiuni, permise și certificate de înmatriculare retrase, în doar câteva ore.

Acţiunea, la care au participat 51 de polițiști, a vizat inclusiv efectuarea controlului autovehiculelor în vederea depistării obiectelor periculoase (cuțit, pumnal, box, șiș, castel ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, împungere sau lovire), substanțelor interzise, armelor letale și neletale.

În cadrul acțiunii s-a urmărit şi respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane în regim de taxi, circulația pe drumurile publice şi transporturile de substanțe și produse accizabile.

„În data de 13 aprilie a.c., în intervalul orar 22.00 – 01.00, Serviciul Rutier Brașov, împreună cu Poliția Mun. Brașov, Serviciul Ordine Publică, Serviciul Investigații Criminale, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Toxice, Serviciul Criminalistic, Serviciul Investigarea Criminalității Economice, au organizat și desfășurat o acțiune care a vizat reducerea victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transporturilor rutiere publice de persoane în regim taxi și de închiriere”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov.

În urma verificărilor s-au constatat și aplicat 27 sancțiuni contravenționale, dintre care 16 pentru nerespectarea O.U.G. nr. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice și 11 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de aproximativ 5.300 lei.

Alte articole:   Programul teraselor va fi prelungit până la miezul nopții!

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au retras un certificat de înmatriculare și au reținut două permise de conducere pentru conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice (dintre care unul aparținea unui bărbat care conducea un autoturism ce funcționa în regim de taxi).

Foto: I.P.J. Brasov

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate