Opt medalii pentru bucătarii români în Croația, la Biser Mora

Opt medalii pentru bucătarii români în Croația, la Biser Mora

Echipa Culinară a României a participat sub steagul Sibiu-Regiune Gastronomică la competiția culinară internațională Biser Mora (Pearl of the Sea), desfăălurată pe Insula Brac, Croația, în perioada 9-13 aprilie 2019.

În prima zi, echipa Sibiu-Regiune Gastronomică 2019 a fost prezentă în Insula Brac, Croatia, prin produsele tradiționale din zona Sibiului, prezentante de membrii Asociației Culinare Euro Est Alternativ Emilian Vîrlescu și Marius Muntean, fiind puse într-o lumina desprinsă din poveste!

„Bucătăria noastră tradiționala există și noi suntem bucuroși să o prezentăm peste tot pe unde suntem invitați! Ne-am bucurat, de asemenea, și de prezența doamnei Alina Danet, reprezentantul Consulatului României la Split, Croația! Suntem mândri de obârșia noastră, de faptul ca suntem privilegiați sa fim sibieni și în același timp români!”, ne-a declarat Radu Zărnescu, manager ACEEA.

Rezultatele participării echipei formate din Marius Muntean și Emilian Vârlescu în cadrul competiției Biser Mora, Insula Brac – Croația 2019, au fost următoarele:

Chef Marius Muntean

  • Categoria Pasăre -medalie de aur
  • Categoria Preparate Vegetariene – medalie de argint
  • Categoria Miel – medalie de argint
  • Categoria Pește – medalie de aur

Pastry Chef Emilian Vârlescu

  • Categoria Pasăre – medalie de aur
  • Categoria Desert – medalie de aur
  • Categoria Risotto – medalie de bronz
  • Categoria Miel – medalie de argint
Alte articole:   Legea RCA, dată în favoarea asiguratorilor, nu a păgubiţilor!

Datorită rezultatelor acumulate, Marius Muntean a reprezentat Sibiu-Regiune Gastronomică în finala pentru titlul “Bucătarul anului 2019”- Biser Mora. În competiție s-au mai calificat reprezentanții Croației, Italiei, Macedoniei, în total fiind cinci candidați.
Competiția dintre cei cinci finaliști s-a desfășurat astfel: organizatorii au pus la dispoziția concurenților ingrediente surpriză, din care aceștia au fost invitați să prepare un starter, un fel de bază și un desert, câte trei porții din fiecare.

Dr. Iulia Drăguț, președintele ACEEA a jurizat categoriile pește, ouă, pui alături de o echipă de jurați din Croația, Macedonia, Italia, Malta.
Ne întoarcem acasă mai bogați cu o experiență, bucuroși că ne-am reprezentat țara și Regiunea Sibiu cu onoare! Sibianul Marius Muntean a câștigat dreptul de a participa la competiția pentru titlul de Bucătarul al Anului 2019 din toamna acestui an la care vor participa finaliștii concursului Biser Mora din anii trecuți! Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut acest demers: Brânzeturile de Seviș, doamnei Horhat, Afumături din Gura Raului, domnului Lepindea, domnului Limbașan Dan, Executive Chef Vasile Bădilă pentru amabilitatea dumnealor de a ne ajuta să redăm gusturile Sibiului în cel mai frumos mod!”, a precizat Iulia Drăguț.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.