De ce este important sa ai un scut de motor metalic?

Motorul, piesa centrala a oricarei masini, poate da mari batai de cap chiar si celor mai priceputi specialisti din service-uri, atunci cand se defecteaza pentru ca prezinta semne ale unei functionari necorespunzatoare. Altfel spus, din moment ce se ajunge la o astfel de situatie, costul repararii sau inlocuirii acestuia este mai mult mai ridicat decat daca se opta pentru un accesoriu auto ieftin – scutul de motor.

Un scut auto are rolul de a proteja motorul si baia de ulei de factorii externi, dar mai ales de rugina. De exemplu, scutul auto metalic asigura o rezistenta mai mare, dar si o durabilitate indelungata, comparativ cu cele din plastic.

Ce face, mai exact, un scut auto?

Asa cum indica si denumirea, scutul auto are rolul de protectie pentru motor fiind, totodata, si un element esential pentru a-i creste durata de viata. Practic, un scut auto metalic – cel mai indicat, impiedica patrunderea particulelor de praf la motor si asigura o performanta crescuta in functionarea lui.

Montajul unui scut auto este principalul pas pe care trebuie sa il faca orice sofer ce isi doreste sa se bucure de masina sa timp indelungat. Investind intr-un astfel de accesoriu, mult mai ieftin comparativ cu reparatia sau inlocuirea motorului, iti va permite sa conduci fara grija autoturismul.

Ce trebuie sa stii despre scutul auto metalic?

Pentru ca tot vorbim despre importanta unui scut motor metalic, am facut o lista cu informatii pe care ar trebui sa le stie orice sofer.


Iata care sunt acestea:

  1. Un scut motor metalic, mult mai durabil

Fiind realizat din metal, acesta ofera un plus de durabilitate in timp, dar si la impactul cu obiecte grele, precum pietre sau borduri. In plus, are o rezistenta mai mare la factorii externi, precum ploaie sau inghet.

  1. Un scut auto din metal nu cantareste mult

Aceasta este una dintre indoielile potrivit carora soferii evita scutul auto din metal.

In functie de modelul masinii pe care o detii, acesta poate cantari intre 3 si 7 kilograme, fiind adaptat astfel incat sa nu afecteze performantele motorului, ci doar sa ii confere protectie sporita.

  1. Scutul de motor metalic nu supraincalzeste motorul

In primul rand, pentru ca dispune de gauri de aerisire si, oricum, motorul se raceste prin intermediul ventilatorului si al termostatului.

  1. Scutul auto metalic se monteaza extrem de usor

Fiecare scut auto vine insotit de un manual de instructiuni care iti va spune pas cu pas modul in care scutul trebuie montat: schema, pozitia si ordinea in care se fixeaza elementele scutului. In plus, atasarea unui scut de motor metalic nu implica interventii asupra structurii ori caroseriei masinii, motiv pentru care prezenta lui va fi discreta in aspectul automobilului.

In concluzie, daca vrei sa te bucuri de avantaje precum rezistenta crescuta la impactul cu diverse obiecte dure aflate pe carosabil, protectia motorului de praf si noroi, durabilitatea in timp mai ridicata comparativ cu un scut din plastic sau fibra de sticla, ar fi ideal sa optezi pentru un scut de motor metalic.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via