blog-logo

Aeroportul, între mit și realitate

Aeroportul, între mit și realitate

Lăsați orgoliile politice la poarta aeroportului!

Dorim oare cu adevarat aeroportul Brașov? Eu spun că DA. Dorința brașovenilor întrebați într-un sondaj de opinie de către Banca Mondială și Asociația Metropolitană indică pe primul loc aeroportul.

Ceea ce nu apare în sondaj este când se dorește finalizarea acestuia. O întrebare care cred că trebuia pusă, chiar dacă intuiesc răspunsul. Aeroportul nu trebuie folosit ca armă politică în viitoarele alegeri chiar și cele de primar. Hopa, am spune… iar orgoliul politic în ecuație. De ce nu se poate ca dorința cetățenilor să se transforme într-o dorință administrativă iar pentru urgentarea lucrărilor să se unească bugetul local cu bugetul județean. Sau, este pe undeva pe acolo o problemă internă de partid, de orgolii interne, în sânul PNL-ului!?

Alte articole:   Cutremur cu magnitudinea de 4,5 în judeţul Buzău, luni dimineaţa

Cum este la modă Referendumul, propun și eu unul local în care să fie întrebați cetățenii dacă doresc asocierea dintre bugetul Primăriei Brașov și al Consiliului Județean în vederea finalizării rapide a obiectivului aeroport.

Este o întrebare binevenită că tot sunt banii cetățenilor în pista de beton nefinalizată. Și tot au fost pe aceeași scenă săptămana trecută cele două bugete locale, braț la braț, cand s-a umplut tribuna de manșete albe. Bani există, din moment ce Primăria Brașov, de cel puțin doi ani, rămâne cu un excedent financiar de aproximativ 300 de milioane de lei la finalul anului și nu este unul minor.
Deci, întrebare pentru Consiliul Județean, de ce nu dorește o asociere cu Primăria Brașov în vederea urgentării și finalizării acestui obiectiv?
Să nu uităm că anul acesta au venit bani și de la Guvern pentru prima dată, chiar dacă acționar unic este numai Consiliul Județean. Vor veni și pe viitor cu ajutorul parlamentarilor PSD și UDMR, însă așa cum s-a văzut nu prea a existat dorința primirii acestor bani. Pe PNLiști i-a luat chiar prin surprindere, în sinea lor acele orgolii de care făceam vorba s-au exacerbat la maximum.

Alte articole:   Moș Martin, divinitate preistorică, este venerat ca o zeitate în satele de munte din România

Am spus-o mereu și o sa mă repet, despre aeroport aud din anul 2000, de pe vremea lui „nenea Iancu (Vespasian) și Aristotel (Căncescu)“ și spun că aeroportul nu mai este al politicului brașovean este numai al cetățenilor care și-l doresc. De aceea administrația locală împreună cu cea centrală sunt slujbași privind dorințele brașovenilor. Nu mai trebuie jucat la ruletă aeroportul, împins într-o așa zisă zonă a alegerilor ce urmează și chiar folosit ca argument pentru cetățeni și la următoarele alegeri, prin dorința unuia sau altuia în candidatura la primăria municipiului Brasov.
Finalizarea obiectivelor din aeroport sunt importante, trebuie trecut rapid de stadiul actual, pentru că sunt fonduri suficiente în primul rând la Primăria Brașov.

Alte articole:   DRDP Braşov: Intervenţiile utilajelor de deszăpezire pe DN 1, îngreunate de valorile ridicate de trafic (VIDEO)

Și, sper că la finalizare, cineva care nu este răuvoitor, să nu pună întrebarea unde se află diferența de zecile de hectare până la cele 200, câte au fost inițial în primele acte normative, dar asta numai după ce decolează primul avion de pe pistă.

Avem dreptul să cunoaștem toate informațiile și parametrii tehnici ce stau la baza construirii dorinței brașovenilor… AEROPORTUL!

  • Mihai MOHACI
  • Deputat PSD Brașov
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.