blog-logo

Protocol de înființarea unui centru de zi pentru copiii în situații de vulnerabilitate

Protocol de înființarea unui centru de zi pentru copiii în situații de vulnerabilitate

Viceprimarul Brașovului, Costel Mihai, a înaintat spre aprobare Consiliului Local, protocolul de colaborare dintre Municipiu și UNICEF România, care va sta la baza înființării unui nou centru de zi pentru copiii aflați în situații de vulnerabilitate. 

Parteneriatul promovează o inițiativă în domeniul promovării și protecției drepturilor copilului, în perioada 2019-2022, ce va avea două componente, respectiv înființarea unui centru de servicii sociale pentru copiii aflați în situații de risc, și implementarea, în Brașov, a Inițiativei Oraș Prieten al Copiilor. 

Prima dintre componente presupune înființarea unui Centru zi pentru copiii aflați în situații de vulnerabilitate și pentru familiile lor, unde aceștia să primească un pachet minim de servicii sociale, educaționale și medicale, și în funcție de nevoile identificate, și servicii de specialitate. Centrul de zi va fi înființat în subordinea Direcției de Asistență Socială Brașov și va oferit activități precum cele de asistență socială, medicală și educațională. Centrul va avea un coordinator, asistent social, asistent medical comunitar, psiholog, educator, kinetoterapeut și personal administrare sisteme informatice. 

„Proiectul va fi depus de către Reprezentanța UNICEF România pe finanțarea non-competitivă furnizată prin Mecanismul Norvegian și al Spațiului Economic European. Bugetul este estimat de către reprezentanții UNICEF la valoarea de de 550.000 euro pe toată perioada derulării proiectului de 3 ani. Municipiul Brașov, prin Direcția de Asistență Socială, va pune la dispoziție spațiul necesar desfășurării activităților în cadrul proiectului, iar după perioada de derulare a proiectului, va asigura și sustenabilitatea acestuia pe o perioadă de minim 5 ani“, a declarat viceprimarul Costel Mihai. 

O a doua componentă a parteneriatului de colaborare cu UNICEF România are în vedere implementarea în Municipiul Brașov a Inițiativei Oraș Prieten al Copiilor (Child Friendly Cities Initiative).

Alte articole:   Cîţu: Veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede

Conform inițiativei, un oraș prieten al copiilor este un municipiu, un oraș, o comunitate sau orice sistem de guvernare locală care se angajează să îmbunătățească viața copiilor aflați în jurisdicția lor prin respectarea drepturilor, așa cum sunt exprimate în Convenția ONU cu privire la drepturile copilului și în care vocile, nevoile, prioritățile și drepturile copiilor fac parte integrantă din politicile, programele și deciziile publice. 

„În urmă cu o săptămână am primit la Brașov vizita unei echipe UNICEF România, conduse de Gabriel Vockel, adjunctul reprezentanței, care s-a arătat interesață de o colaborare în domeniul drepturilor copiilor la Brașov. Acum, acest protocol de colaborare, care va avea două componente clare, pentru monitorizarea și îmbunătățirea traiului copiilor aflați în situații de risc, vine în contextul în care, prin HCL nr. 69/2019 s-a aprobat Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale din Municipiul Brașov, pentru perioada 2019 – 2023. Prin această strategie au fost identificate obiectivele și prioritățile de dezvoltare în domeniul social, iar o parte dintre recomandări se referă chiar la  înființarea unor centre integrate, pentru copiii aflați în situații de risc“, a declarat Costel Mihai, viceprimarul municipiului Brașov.

Distribuie dacă îți place!
  1. Teoria e buna, sa vedem ce faceti!
    Pe tatal mau, la nivel de protectie sociala l,ati amanat juma de an. si degeba, ca si la alte sute de cazuri/

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate