blog-logo

Eveniment de promovare a Brașovului, la Bruxelles

Eveniment de promovare a Brașovului, la Bruxelles

Brașovul și Maramureșul au fost promovate sâmbătă, în inima Europei, la cea de-a 14-a ediție a festivalului „Primăvara românească la Bruxelles”. Evenimentul s-a bucurat, ca și anul trecut, de sprijinul acordat de eurodeputatul Răzvan Popa.

”Bruxelles e un loc al intersecțiilor culturale, în care fiecare țară membră vine și se prezintă așa cum este. Împreună alcătuim ceea ce este Uniunea Europeană la această oră. Dincolo de activitatea noastră din Parlamentul European, europenii trebuie să cunoască și mai bine România. Mai întâi prin intermediul unui eveniment ca acesta, iar mai apoi, dacă i-am convins de cât de atractive sunt zonele prezentate, când vor veni la noi acasă”, explică Răzvan Popa.

Alte articole:   Chefi renumiți din România vă învață cum să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, Pizza Marinara

Pe scena festivalului au urcat artişti din judeţele Braşov ( Vama Buzăului, Bran, Brasov, Zarnesti, Rupea si Sacele) si Maramureş, alături de grupul folcloric Zamfira şi de artişti celebri din mai multe regiuni ale României: George Rotaru, Cătălin Maximiuc, Liliana Oncioiu, Mariana Stănescu-Verman, Doina Timu Anton, Gheorghe Sorea şi Elena Lefescu Breazu. Nu au lipsit standuri ale meșterilor populari, cu ouă încondeiate, ceramică, costume tradiţonale, pictură pe sticlă şi pe lemn. În plus, vizitatorii au avut ocazia de a degusta delicioase specialități românești.

”Festivalul românesc de la Bruxelles s-a bucurat și de prezența doamnei viceprimar Karine Lalieux, președinte al Consiliului de Acțiune Socială din capitala belgiană. Evenimentul a fost o reușită, iar artiștii noștri, Paula Seling, Laura Bretan, George Rotaru, care au urcat și ei pe scenă, alături de toți interpreții de folclor, au însuflețit inimile participanților. Standurile meșterilor populari ca și ofertele turistice au fost o altă principală atracție. Multumesc tuturor participanților din Brașov si Maramureș, precum și colaboratorilor de la Arthis Casa de Cultură Belgo-Romana, care an de an se implică pentru ca aceasta sărbătoare, „Primăvara românească la Bruxelles” sa aibă loc”, declară eurodeputatul brașovean.

Distribuie dacă îți place!
  1. degeABA MULICA, se pare ca nu mai esti pe liste, ceea ce e normal, dar tu te bagi ca bikinii sovietici, si esti disperat, afara, jigodie!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate