Tradiţiile culinare braşovene, într-o expoziție, la Biblioteca Judeţeană ,,George Bariţiu”

Tradiţiile culinare braşovene, într-o expoziție, la Biblioteca Judeţeană ,,George Bariţiu”

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” vernisează luni, 15 aprilie, de la ora 13.00, la sediul central, etaj I, o nouă expoziţie – „Cultura gastronomiei româneşti”

Prilejuită şi inspirată de calitatea de ,,Capitală gastronomică regională”, pe care oraşul Sibiu o are în anul 2019, expoziţia cuprinde publicaţii despre arta culinară din România, începând cu cărţi de bucate şi ştiinţa gastronomiei, continuând cu poveşti din bucătărie, experienţa intelectualilor la cratiţă şi ajungând la volumele ce vorbesc despre inteligenţa culinară, cum se prepari o hrană sănătoasă şi gustoasă, apetisantă şi echilibrată în acelaşi timp şi până la lumea savorilor din cafea, deserturi, aperitive.

O parte anume este dedicată istoriei bucătăriei şi tezaurului culinar de reţete româneşti, maghiare şi săseşti.

Tipăriturile sunt însoţite cu cărţi poştale ilustrate cu restaurantele şi terasele vechiului Braşov, documente vechi, un micuţ reţetar din 1882, meniuri din primul şi al doilea război mondial, precum şi cu obiecte din vesela veche şi nouă folosită de braşoveni.

Despre tradiţiile culinare braşovene vor vorbi organizatorii şi invitaţii bibliotecii, dintre care menţionăm Steluţa Pestrea Suciu şi Alexandru Stănescu.

Evenimentul are loc în cadrul Săptămânii naţionale a bibliotecilor care se va desfăşura în anul 2019 în perioada 15-19 aprilie sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) din care este parte şi Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate