Liberalele cer demiterea unui chestor de poliție

Liberalele cer demiterea unui chestor de poliție

,,112 este folosit pentru rezolvarea unor probleme urgente, care nu suferă amânare. Dar, dacă la ora 12 jumate, un exemplu simplu, la îndemâna oricui, se ceartă soțul cu soția și îi dă, din greșeală sau cu intenție, îi dă o palmă și pe urmă se liniștesc apele… domne, vino că mi-a dat o palmă. “ – este declaratia scandaloasa a unui chestor de politie din Bacau – organul competent de a apara oamenii impotriva violentelor care de atatea ori duc la infractiuni grave care nu mai pot fi reparate.

„Nu doresc sa ii mentionez numele pentru ca asemenea personaje negative nu merita publicitate. Declaratia are loc in tara in care la fiecare 30 secunde o femeie este lovita. Pentru ca da, in Romania 1.2 milioane de femei sunt sau au fost victimele violentei domestice”, spune primvicepreședintele Organizației de Femei Liberale, Mihaela Șoneriu.

Alte articole:   O fetiță de un an și șapte luni a fost resuscitată de un jandarm aflat în timpul liber!

Mai grav este că mai mult de jumătate din români, aproape 60%, tolerează comportamentele violente din familie și chiar le consideră justificate. Din păcate, un număr îngrijorător de femei abuzate nu depun plângere împotriva agresorului, iar teama și procesul greoi prin care se obține un ordin de protecție sunt doar două motive în acest sens, iar declaratia de mai sus intareste aceste lucruri.

„Romancele trebuie sa se simta protejate in tara lor, de catre statul lor, indiferent de comunitatile unde se afla, de aceea ii cer ministrului de interne Carmen Dan, femeie si mama, demiterea de urgenta a chestorului de politie”, spune Mihaela Șoneriu.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate