blog-logo

Florin Buliga, declarații șocante în fața instanței: „Am fost condus de un raţionament mai puţin lumesc!”

Florin Buliga, declarații șocante în fața instanței: „Am fost condus de un raţionament mai puţin lumesc!”

Florin Buliga, bărbatul care și-a ucis copii și soția, s-a prezentat miercuri la Curtea de Apel Braşov, unde a avut loc primul termen în apelul formulat de el după ce a atacat sentinţa de închisoare pe viaţă dată de Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov.

În sala de judecată, unde au fost prezenți și socrii criminalului, Buliga a spus că nu a făcut apel pentru a i se reduce pedepsa şi că îşi cere scuze celor din jur pentru suferinţa creată.

Totodată, acesta a declarat în fața instanței că a fost condus de un raţionament mai puţin lumesc, atunci când a comis triplul omor.

„Aşa cum am zis şi la fond, simt același lucru și acum. Nu am făcut aceste recurs pentru a reduce pedeapsa, domnul avocat a dorit să facă. Eu am declarat de la bun început că nu voi face recurs în situația mea. Aş vrea să spun că m-am gândit mult dacă să vorbeasc sau nu, dar e foarte greu. E ca şi cum ai încerca să îi arăţi unui orb culoarea unei lămâi. Evident că faptele necesită şi o pedeapsă, ce e cel mai important este ceea ce cred, că îmi cer iertare celor din jurul meu și mă doare că s-a creat această suferinţă între noi. Ce se întâmplă în țară are legătură cumva. Când zic iertare, mă gândesc la a o găsi în inima noastră, cu gândul la părinți. Am fost condus de un raționament mai puțin lumesc”, a spus Buliga în faţa instanţei, potrivit observator.tv.

Alte articole:   Șofer sub influența drogurilor, depistat pe Calea București

Avocatul acuzării a susţinut în faţa judecătorilor că inculpatul nu este mulțumit pentru detenția pe viață, însă in raportul de expertiză se stipulează clar că avea discernământ. 

„Este adevărat ca avea acel discernământ scăzut, el săvârșește trei crime. Pentru inceput își ucide soția, ii pune o floare pe piept, își cheamă fiica din oraș și o ucide si pe ea. Până își ucide și băiatul trece o altă perioada de timp. Inculpatul nu a avut timp să discearnă să îți dea seama că a greșit până să îți ucidă și copiii?”, a declarat avocatul părții vătămate, care susţine că decizia tribunalului este întemeiată: condamnare pe viață. 

Instanța se va pronunţa joi asupra apelului făcut de Florin Buliga.

Alte articole:   Scrisoare deschisă primarului din Sânpetru

Autorul triplului asasinat și-a primit sentința pe 14 februarie, însă câteva zile mai târziu, criminalul din Noua a atacat sentința cu apel.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.