Copiii din mediile defavorizate din judeţul Braşov vor primi Prima Carte pentru acasă

Copiii din mediile defavorizate din judeţul Braşov vor primi Prima Carte pentru acasă

În perioada următoare 1.300 de copii din mediul rural din Braşov vor primi Prima Carte pentru acasă, prin programul pilot „Fiecare copil merită o poveste”, iniţiat de Asociaţia OvidiuRo.

Asociaţia continuă astfel parteneriatul cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov pentru creşterea calitaţii educaţiei preşcolare în mediile defavorizate prin implementarea, la nivel judeţean, a programului pilot de lectura în gradiniţe „Fiecare copil merită o poveste“.

Pentru a încuraja cititul împreună cu cei mici, acasa şi la grădiniţă vor fi amenajate centre de bibliotecă în 17 gradiniţe din cele mai defavorizate comunitaţi din Braşov.

Programul va fi lansat joi la Braşov.

Fiecare copil merită o poveste” este un program pilot de stimulare a lecturii în grădinițe și acasă și de dezvoltare a vocabularului, ce se adresează cu precădere copiilor din zone rurale și profesorilor lor, la nivel național.

Acest program a fost reglementat la începutul acestui an printr-un protocol de colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, reprezentând o premisa a asumării unui set de acţiuni comune, care sa faciliteze dezvoltarea de politici publice eficiente în domeniul creşterii accesului la educaţie timpurie de calitate al copiilor din familii defavorizate.  

Până la finalul anului 2019, programul va ajunge în fiecare dintre județele țării.

Oricine poate sprijini programul „Fiecare copil merită o poveste“: Trimite CARTE prin sms la 8844 și donează 2 €/luna pentru Prima Carte a unui copil sărac!

Foto: ovid.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via