blog-logo

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii, la Brașov

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii, la Brașov

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „Arlechino Caravana Poveştilor” – ediţia a V-a, se va desfășura în perioada 27 mai – 2 iunie 2019 la Brașov.

Finanţarea Teatrului pentru Copii Arlechino Braşov se realizează din venituri proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul local. În acest an, în proiectul de buget al instituţiei a fost cuprinsă suma de 85.000 lei, reprezentând contribuţia Municipiului Braşov la organizarea Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „Arlechino Caravana Poveştilor” – ediţia a V-a.

Acest festival, aflat la cea de-a V-a ediţie, şi-a propus încă de la început să reprezinte un proiect care să crească de la un an la altul, să capete tradiţie, stabilitate şi să îmbogăţească paleta evenimentelor culturale ale instituţiei şi implicit ale Braşovului. Este un proiect care a vizat de la început să integreze an de an ziua de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului în programul său de desfășurare și să ofere un spectru diversificat de producții artistice care să acopere o cât mai mare paletă de cerințe ale publicului.

Alte articole:   Firmă amendată pentru mizeria de pe şantier împrăştiată pe șosea

Au fost selectate şi invitate să participe la festival trupe de teatru pentru copii din Galaţi, Alba Iulia, Constanţa, Brăila, Cluj Napoca, Craiova, Timișoara, Baia Mare, Oradea, Botoşani, Târgu Mureş, Ploieşti, Bacău, Italia, Argentina și Republica Moldova.

Din suma alocată de Consiliul Local al Municipiului Braşov pentru organizarea şi desfăşurarea festivalului se vor acoperi următoarele tipuri de cheltuieli: onorarii pentru artişti, cazare, transport, masă, publicitate şi premii.

Teatrul „Arlechino” a fost înfiinţat în anul 1949, funcţionând ca secţie de teatru de păpuşi a Teatrului Dramatic din Braşov. Începând cu anul 1991 a devenit instituţie profesionistă independentă de spectacole. Datorită nivelului artistic deosebit de ridicat a dobândit pe parcursul anilor o serie de succese, atât pe plan naţional cât şi internaţional.
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.