blog-logo

APIA face plățile pentru plata ajutorului de stat pentru animale

APIA face plățile pentru plata ajutorului de stat pentru animale

Conform Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) începând din 8 aprilie 2019, centrele judeţene APIA au început să efectueze plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale, aferent lunii decembrie şi trimestrului IV 2018.

Suma totală autorizată la plată este de 7.154.315 lei  și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 46 solicitanţi care au accesat această formă de ajutor în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1179/ 2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicatul de presă al APIA Brașov.

Alte articole:   Este oportună organizarea unui Târg de Crăciun în Piața Sfatului? Votează și tu!

Valoare maximă totală a ajutorului de stat pentru acest sector este de 759,25 milioane de lei, până în anul 2020.

Cererile unice pentru subvențiile în agricultură, până pe 15 mai

Potrivit APIA Brașov, termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată în vederea obținerii de subvenții în agricultură este 15 mai 2019.

Beneficiarii acestor fonduri, care nu depun cererea până la termenul stabilit, vor pierde banii.

Până la acestă dată au fost depuse la APIA Braşov, 8.000 de cereri unice de plată pentru acordarea subvenţiilor în agricultură, informează radiomures.ro.

Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură spun că este vorba de jumătate din numărul fermierilor care beneficiază de subvenţii pentru terenurile agricole.

Alte articole:   29.11.2020 - 5.554 cazuri noi de infectare cu COVID 19 în ultimele 24 de ore, dintre care 364 la Brașov

Cererile unice de plată se depun la centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafață mai mare de 50 hectare teren agricol și la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafață mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.