blog-logo

Oncologie medicală la Policlinica RMN Diagnostica Brașov

Oncologie medicală la Policlinica RMN Diagnostica Brașov

Oncologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea, tratamentul și prevenirea bolii canceroase umane.

Cancerul – majoritatea ne-am izbit de acest cuvânt, fie că l-am auzit sau vazut la ştiri, ne-a spus o cunoştinţă despre el, fie că am citit pe internet, despre această boală grea şi meschină, care nu face nicio diferenţă între oameni atunci când îi loveşte.

Termeni ca tumorăneoplazieneoplasmmalignitate, sunt folosiţi ca sinonime pentru a denumi cancerul. Din nefericire, această maladie poartă cu ea conotaţii şi încărcături emoţionale negative în orice context ar fi ea întâlnită.

La momentul actual al dezvoltării şi cercetării ştiinţifice, nu există certitudinea cauzei apariţiei acestei boli, excepţie fiind cancerul pulmonar, a cărui cauză este strâns legată de cea a consumului de ţigarete şi unele tipuri de cancer de col uterin, sau unele tipuri de cancere aparţinând capului şi gâtului, în care infecţia cu anumite tulpini de virus HPV este necesară, dar nu suficientă, pentru a favoriza apariţia acestora.

Alte articole:   Accident pe DN1, la ieșirea din Vlădeni spre Perșani

Conform celor mai recente estimări, incidența cancerului a crescut la 18,1 milioane de cazuri noi anual și 9,6 milioane de decese. Unul din cinci bărbați și una din șase femei dezvoltă o formă de cancer de-a lungul vieții, iar din cauza bolii decedează unul din opt bărbați și una din unsprezece femei.

Aproape jumătate din noile cazuri și mai mult de jumătate din decese se înregistrează în Asia, unde trăiește aproximativ 60% din populația globală. Acolo, rata de mortalitate este mai mare decât rata incidenței, multe neoplazii fiind tardiv diagnosticate sau prea agresive pentru a putea fi tratate cu succes. Aceeași situație se regăsește și în Africa, continent cu o incidență a cancerului de 5,8% și o rată de mortalitate de 7,3% din totalul deceselor la nivel global.

Alte articole:   Accident pe DN11, la Popasul Căprioara

În Europa, unde trăiește 9% din populația Globului, incidența anuală a cancerului ajunge la 23,4%, cu o 20,3% din decesele globale. Ratele de incidență și deces sunt aici mai mari decât în cele două Americi, cu o populație de 13,3% din total, o incidență a cancerului de 21% și o rată a mortalității de 14,4%.

Un aspect deosebit de important în viața pacienților este conștientizarea prevenției, dar și accesarea programelor de screening.

În ultimii ani, medicii oncologi care tratează cancere în diverse stadii pledează tot mai mult pentru programele anuale de monitorizare a stării de sănătate și respectarea acestora ca la carte. Asta și pentru a crește șansele de a surprinde orice leziune cu potențial malign sau una deja malignă în stadii incipiente. 

Alte articole:   Gravură manuală pe sticlă cu artista brașoveancă Astrid Bata

Departamentul de oncologie medicală al policlinicii RMN Diagnostica Brașov s-a dezvoltat de la începutul anului 2019, prin prezența a trei medici cu vastă experiență, ce acordă consultații decontate de CAS: dr. Mariana Sporiș, medic primar oncologie medicală, dr. Claudia Aldea, medic specialist oncologie medicală și dr. Bogdan Gozman, medic primar oncologie medicală (consultații private).

În cadrul ambulatorului de specialitate RMN Diagnostica Brașov aflat pe strada Hermann Oberth nr.8, pacienții pot beneficia de consultații gratuite, în contract CAS Brașov, pentru specialitățile: 

  • CARDIOLOGIE
  • NEUROLOGIE
  • ENDOCRINOLOGIE
  • DIABET ZAHARAT, NUTRIȚIE ȘI BOLI METABOLICE
  • UROLOGIE
  • ONCOLOGIE MEDICALĂ
  • PSIHOLOGIE
  • În curând- NEFROLOGIE!

Ne dorim să fim alături de pacienți, să-i sprijinim și să-i ajutăm cât de bine putem, pentru că ne pasă, pentru că pacienții sunt importanți și unici pentru noi.

Avem o singură viață. Să avem grijă de ea!

Ambulator de specialitate: strada Hermann Oberth nr. 8

Telefon 0368005773/ 0765112402

contact@rmn-diagnostica.ro

www.rmn-diagnostica.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate