George Scripcaru: Dezvoltatorii imobiliari au obligația să asigure infrastructura la stadiu de utilizare

George Scripcaru: Dezvoltatorii imobiliari au obligația să asigure infrastructura la stadiu de utilizare

În luna mai a anului trecut, Consiliul Local Brașov a adoptat o hotărâre prin care dezvoltatorii imobiliari sunt obligați ca odată cu obținerea avizelor pentru noile construcții să autorizeze și lucrările de amenajare a infrastructurii stradale pe care a apoi să o realizeze la un nivel ce să poată fi util.

Reglementările sunt prevăzute în Hotărârea nr. 276/2018, iar primarul George Scripcaru a subliniat faptul că orice dezvoltator este obligat să respecte aceste prevederi, astfel încât să fie preîntâmpinate problemele care au apărut de-a lungul anilor în noua zonă rezidențială a cartierului Tractorul.

„După ce dezvoltatorii amenajează pe propria cheltuială infrastructura stradală la un stadiu care să poat fi utilizat de către cei care se mută în locuințele amenajate și sunt efectuate toate reglementările din punct de vedere juridic, municipalitatea preia străzile în proprietate și administrare și se ocupă de introducerea iluminatului public și de finalizarea lucrărilor de modernizare”, a precizat primarul.

În ceea ce privește situația din noul Tractorul, acesta a afirmat că odată cu predarea de către dezvoltatori a străzilor reglementate din punct de vedere juridic și al infrastructurii, vor fi introduse și trasee de transport public care să îi deservească pe locatarii din noile locuințe.

„Vom corela liniile existente și, practic, va fi o extindere de trasee, astfel încât să fie deservite și noile deserviri urbane, dar atâta timp cât noi investim în modernizarea parcului auto al RATBV, nu putem introduce trasee pe străzi desfundate sau în șantier, fiindcă se strică și nu am făcut nimic”, a subliniat George Scripcaru.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via