,,Împreună pentru o comunitate mai sigură!”

,,Împreună pentru o comunitate mai sigură!”

Poliția Română demarează campania națională de prevenire a criminalității în mediul rural  intitulată ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură !”, în parteneriat cu OMV Petrom SA.

Aceasta are ca scop reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, pentru segmentele infracționale care se manifestă cu precădere în zonele rurale.

Astfel, campania se desfășoară în perioada aprilie-iunie 2019,  şi are drept grupuri țintă minorii cu vârste cuprinse între 9-14 ani, dar și adulții și persoanele vârstnice.

În cadrul campaniei, polițiștii brașoveni vor desfășura activități informativ-preventive în mediul rural (localitățile Vulcan, Cristian, Holbav, Jibert, Podu Olt, Lunca Câlnicului, Sâmbăta de Sus, Sânpetru, Voila, Recea, Vama Buzăului) și vor transmite mesaje în cadrul unor sesiuni de informare sau cu ocazia activităților de distribuire materiale (afișe, broșuri, pliante).


În acest sens, se vor disemina informații în scopul prevenirii victimizării și conștientizării categoriilor vulnerabile privind necesitatea adoptării unor comportamente preventive.

Pentru copii, campania își propune susținerea unor sesiuni de informare  în cadrul unităților de învățământ din mediul rural, cu scopul pregătirii antiiinfracționale și antivictimale specifice vârstei (9-14 ani).

În ceea ce privește adulții și persoanele vârstnice, se dorește prezentarea modalităților de autoprotecție pentru diferite categorii de infracțiuni : furturi din locuințe, înșelăciuni prin diverse metode (atribuire de nume sau calități oficiale/mincinoase), acte de violență, inclusiv prin realizarea unor activități ,,door to door” pentru informarea persoanelor care locuiesc singure sau în zone izolate, se arată într-un comunicat al I.P.J. Braşov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.