Concert la Biserica Fortificată din Vulcan

Concert la Biserica Fortificată din Vulcan

Joi, 11. aprilie 2019. la ora 18 are loc un concert in incintinta Bisericii Fortificate Evanghelice din Vulcan. Concertul va fi prestat de orhestra de tineret al Scolii de Muzica din Bremen / Germania.

Tânăra orchestra de cameră a școlii de muzica Bremen ( JKO), este compusă la momentul actual de aproape 30 de membrii cu vârste cuprinse între 13 și 23 de ani. În afară de unul sau două concerte mari pe an, orchestra are deseori reprezentații sau concerte ori colaborări în cadrul unor evenimente desfășurate in primarie de la Bremen. În luna Noiembrie 2018 orhestra a interpretat opera “Leichenoper” a lui Christoph Schambach, operă ce va fi readusa din nou pe scena din Leipzig in iunie 2019.

În fiecare se organizeaza o excursie in afara Germaniei sau chiar în afara Europei. Călătoriile ultimilor ani au fost pentru mulți din orchestră highlight-urile/ punctele culminante ale întregului an. Ultimele destinații au fost Danemarca, Finlanda și Brazilia. JKO va efectua între 5-14 aprilie o călătorie în Transilvania (România), unde va susține 6 concerte printre care și în Mediaș, Sibiu si Vulcan in judetul Brasov.

JKO a fost creată în anul 1962 de către Herbert Koloski ca „Orchestra simfonică de tineret din Bremen”, orchestră ce a fost dirijată de el până la moartea sa în anul 2001. În 2001 conducerea orchestrei a fost preluată de Christine Schwarz până în 2012, când Martin Lenz a preluat orchestra, pe care o dirijează și astăzi.

Alte articole:   Curs online gratuit organizat de Camera de Comerț şi Industrie Braşov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.