Cum să schimbi filtrul de aer?

Cum să schimbi filtrul de aer?

Întreţinerea maşinii pe care o deţii este foarte importantă,dacă vrei să te poți bucura de ea pentru o perioadă îndelungată. Cu cât vei fi mai atent la degradarea pieselor şi la alegerea altelor noi, care să le înlocuiască pe cele uzate, cu atât maşina ta va funcţiona pentru o mai mult timp la capacități maxime, fără să fie nevoie să treci pe la un service auto.

Una dintre cele mai importante componente auto este filtrul de aer. Verificarea periodică a acestuia, te poate scuti de cheltuieli serioase cu reparaţia motorului. Iată ce trebuie să știi despre acesta.

Ce este filtrul de aer?

Filtrul de aer este o componentă importantă a maşinii, deoarece are rolul de a preveni degradarea motorului. Filtrul de aer este compus din materiale care permit aerului să circule fără să lase impurităţile să ajungă la motor.

Chiar şi particulele ce depăşesc câțiva microni pot provoca pagube serioase, dacă ajung la motor. În procesul de funcţionare, motorul amestecă aerul cu combustibilul în camera de ardere. Deoarece un motor asipiră aproximativ 15 kg de aer la 1 kg de combustibil consumat, este important să acorzi o atenţie sporită filtrului de aer.

Filtrul de aer – când trebuie înlocuit şi cât costă?

Producătorii de maşini recomandă înlocuirea filtrelor de aer la intervale cuprinse între 10.000 şi 30.000 de kilometri. Când trebuie înlocuit filtrul de aer? La o simplă privire îţi vei da seama dacă filtrul de aer trebuie înlocuit sau nu. Dacă acesta capătă o culoare închisă şi este plin de impurități, atunci este cazul să-l schimbi.

Trebuie să ştii că metoda curăţării cu aer comprimat nu este tocmai cea mai eficientă. La fiecare înlocuire a filtrului de aer este important să te asiguri că foloseşti un filtru nou care respectă specificaţiile producătorului. Când vine vorba de preţuri, acestea nu ar trebui să te sperie. De exemplu, pentru un autoturism Dacia Logan un filtru de aer are costuri foarte reduse.

Mai mult, poţi să achiziţionezi filtrul de aer online, așa că nu vei fi nevoit să te deplasezi pentru a-l cumpăra. Vei găsi piese auto Dacia de pe site-ul ePiesa de cea mai bună calitate şi cu garanţie inclusă, care vor ajunge la tine în cel mai scurt timp de la plasarea comenzii, grație serviciului de curierat rapid care acoperă toată țara.

Cum se schimbă filtrul de aer?

Schimbarea filtrului de aer este o operaţiune simplă, pe care o poate realiza oricine, fără ajutor specializat în acest caz. Totuşi, trebuie să fii atent ca noul filtrul de aer cumpărat să poată fi poziţionat în carcasă.

Pentru a monta un nou filtrul de aer, trebuie doar să scoți câteva şuruburi şi să desprinzi câteva cleme, pe care le vei prinde la loc după ce ai realizat schimbarea filtrului de aer. Operațiunea durează mai puțin de cinci minute și poate fi efectuată chiar pe locul de parcare.

Aşadar, dacă intenţionezi să schimbi filtrul de aer al maşinii trebuie să ştii că acest lucrul se poate realiza şi fără intervenţia unui mecanic. Schimbarea periodică a filtrului de aer îţi va menţine motorul maşinii în cele mai bune condiţii de funcţionarea pentru mult timp.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via