Bărbaţi reţinuţi de poliţişti pentru că au încălcat ordinele de protecţie provizorii

Bărbaţi reţinuţi de poliţişti pentru că au încălcat ordinele de protecţie provizorii

Lucrătorii din cadrul Secției 1 Poliție Brașov au reținut, marţi, un bărbat în vârstă de 50 ani din municipiu, care a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis de polițiști.

,,În fapt, în data de 01 aprilie 2019, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe fiica sa, lovind-o cu palma peste cap, apoi a amenințat-o cu acte de violență.
În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.


În dimineața zilei de 02.04.2019, în jurul orei 07.00, bărbatul în cauză, s-a deplasat la adresa din municipiul Brașov, încălcând în acest fel măsura de protecție dispusă, prin care era obligat să nu se apropie la o distanță mai mică de 200 m. de fiică, precum și de domiciliul acesteia.


Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Arest și Reținere Preventivă al  I.P.J. Brașov, fiind cercetat în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, violență în familie și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordin provizoriu de protecție, în cadrul  unui dosar penal instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor’’, a declarat subcomisarul Alina Ivan, purtător de cuvânt al I.P.J. Braşov.

Tot marţi, o femeie în vârstă de 49 ani din Făgăraș,  a sesizat poliția din municipiu cu privire la faptul că fostul ei concubin, împotriva căruia a fost emis un ordin de protecție, se află la domiciliul ei, deși conform măsurilor impuse prin ordin, a fost evacuat temporar din locuință, având obligația de a păstra o distanță minimă de 100 m. față de ea și de copiii săi, fiindu-i totodată interzis orice contact cu aceștia.

,,În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că Judecătoria Făgăraș a emis pe numele acestuia ordin de protecție, întrucât a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție.


Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Arest și Reținere Preventivă al  I.P.J. Brașov, fiind cercetat în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor’’, a spus subcomisarul Alina Ivan, purtător de cuvânt al I.P.J. Braşov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.