blog-logo

Trofeul SERUS Râșnov. Noutăți privind înscrierea piloților

Trofeul SERUS Râșnov. Noutăți privind înscrierea piloților

În 2019 se împlinesc cinci ani de când Trofeul SERUS deschide sezonul în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă DUNLOP.

Astfel, în weekend-ul 07 – 08 Aprilie, zgomotul de motoare revine pe binecunoscutul traseu ”Valea Cetăţii” din Râşnov, judeţul Braşov, pentru prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă DUNLOP din calendarul competiţional al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

În acest sezon, la start se va afla multiplul campion, Lucien Hora, la bordul automobilului cu care a scris istorie în ultimii ani, Lola B99 / 50.

Lista de start

Pentru că ne aflăm la început de sezon competițional, o perioadă când orice dialog între fani, sportivi și reprezentanții media începe cu bine cunoscutele întrebări: ”ce mașină va avea cutare?”, ”și-a vândut mașina cutare?” sau ”i-a sosit mașina lui cutare?”, organizatorii etapei de debut al sezonului de Viteză în Coastă, Trofeul SERUS, s-au gândit să mai risipească din necunoscutele startului de sezon, încălcând programul competiției privind afișarea listei de start.

La prima parcurgere a listei celor care au trimis solicitări de participare se desprind două lucruri. Cei mai nerăbdători să înceapă sezonul sunt sportivii debutanți. Pe lista provizorie sunt 6 sportivi având 4 prima cifră a numărului de concurs.

Alte articole:   STS: Cum poate fi obținut și cum va funcționa pașaportul COVID pentru România

Nici piloții de raliu nu sunt mai prejos față de colegii lor debutanți, pe lista provizorie fiind 5. Dintre piloții de raliu care se vor afla la prima cursă oficială cu noile achiziții se află: Vali Porcișteanu (Citroen C3 R5), Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5) și Cristian Dolofan (Peugeot 208 R5). Pentru primele teste în vederea startului în sezonul de raliuri se află campionii Titi Aur (Skoda Fabia R5) și Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5).

Se pare că piloții de coastă aflați în perioada aceasta în febra pregătirilor pentru prima etapă folosesc laptop-urile doar pentru setări și pentru corespondența cu furnizorii de piese, lăsând trimiterea cererii de înscriere pe ultima sută de metri. Excepția care întărește regula este Costi Stratnic, care se află deja pe lista de înscrieri și va concura cu aceeași Dacia STCC, la bordul căreia a obținut titlul de campion al categoriei RWD în sezonul 2019.

Doar 20 de piloți cu licență de coastă

Cu cinci zile înainte de închiderea înscrierilor pentru Trofeul SERUS, prima etapă a sezonului din Campionatul Național de Viteză în Coastă DUNLOP, organizatorii au procesat cererile a 9 piloți cu licență de debutant, 9 piloți cu licență de raliu, 4 piloți cu licență pentru autovehicule istorice și ”doar” 20 de piloți cu licență de coastă.

Alte articole:   Cele trei etape ale programului ”Rabla pentru electrocasnice”, anunțate de Ministerul Mediului

În aceste condiții organizatorii evenimentului se arată îngrijorați de faptul că piloții lasă pe ultima sută de metri trimiterea cererii de înscriere.

”Suntem un pic îngrijorați de încetineala cu care trimit, în special piloții de coastă, solicitările pentru etapa de debut a sezonului. (…)Suntem în perioada când ne pregătim cu materialele pentru tipar necesare desfășurării unei etape naționale (Regulament Particular, Plan de Securitate, Publicitatea organizatorului, etc.) pe de-o parte, iar pe de altă parte pregătim amenajarea zonelor pentru parcul se service. Toate aceste activități depind direct de numărul de participanți. De aceea vin cu rugămintea către toți cei care doresc să participe la Trofeul SERUS să nu lase pe ultima zi (Luni, 1 Aprilie) trimiterea cererii de înscriere. Solicităm asta pentru că ne dorim ca începând de luni să eliminăm cuvântul ”estimăm” din vocabularul nostru organizatoric înlocuindu-l cu numărul corect de participanți”, a declarat Cristian Andrei, directorul organizatoric al evenimentului.

Prin urmare, organizatorii Trofeului SERUS vă invită să faceți un ultim inventar în garaj și împrejurimile sale, iar dacă lucrurile sunt așa cu v-ați planificat, chiar dacă mai sunt mici retușuri de pus la punct, trimiteți cererea de înscriere în acest sfârșit de săptămână pentru a scăpa măcar de această grijă ”birotică” care apasă pe toată lumea.

Alte articole:   Teatrul Arlechino își redeschide porțile pentru cei mici. Două spectacole, în weekend

Documentele Trofeului SERUS pot fi accesate aici:

Înscrierile sunt deschise până luni, 1 Aprilie 2019, ora 20:00.

Trofeul SERUS este organizat de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este susținut de Service Auto SERUS alături de TOTAL România, în calitate de parteneri principali.

Parteneri oficiali: PRO-X, KONVEKTA, OMNIAISIG, CYCLON MOTORSPORT, ZIZIN – APE MINERALE, SILNEF SECURITY, TURBOCAR SERV, ANGELLI, INFINITY TROPHY, KAUFLAND e-RALLY TEAM.

Trofeul SERUS este susținut de Primăria și Consiliul Local Râșnov și este sprijinit de Inspectoratul Județean de Poliție – Serviciul Rutier Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, Brigada Mobilă de Jandarmi Brașov.

Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți Brașov, News BV.

Circulația publică rutieră pe DN 1E Râșnov – Poiana Brașov va fi restricționată după următorul program:

  • Sâmbătă, 06 Aprilie 2019, în perioada 08:00 – 18:30;
  • Duminică, 07 Aprilie 2019, în perioada 08:00 – 18:00.

Informații și rezultate: www.fras.ro, www.autorally.ro, Facebook: Trofeul Serus Râșnov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate