blog-logo

Sezonul de schi în Poiana Brașov, prelungit cu o săptămână

Sezonul de schi în Poiana Brașov, prelungit cu o săptămână

Sezonul de schi din Poiana Brașov se prelungește cu o săptămână, până pe 7 aprilie, au anunțat, marți, edilii brașoveni.

Conform biroului de presă al Primăriei Braşov, decizia prelungirii sezonului are la bază condiţiile meteo de ieri şi prognoza pe zilele următoare, care permit menținerea în bune condiții a pârtiilor.

În prezent, pe toate pârtiile din Poiana Braşov se schiază şi funcţionează telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiul Bradul.

Stratul de zăpadă măsoară, în Masivul Postăvarul, 90 de centimetri, iar pe Pârtia Bradul – 70 de cm, temperaturile situându-se între 0 şi -2 grade Celsius.

În aceste condiții, toate pârtiile de pe domeniul schiabil rămân deschise, mai puțin unele secțiuni.

„Stratul de zăpadă este reîmprospătat cu unul nou, cu mențiunea că acesta nu are consistenta celui vechi. Este o zăpadă de primăvară, o zăpadă foarte foarte grea, care solicită foarte mult articulațiile genunchilor și articulațiile gleznelor în momentul în care schiorii merg pe această zăpadă. Ce trebuie să se mai știe schiorii este că, la momentul acesta, se schiază pe toate pârtiile până în jos, cu mici excepții, doar câteva secțiuni ale unor pârtii sunt închise și, de asemenea, există zone care nu mai au atâta zăpadă pe ele și zone în care pârtia este îngustată, însă ele sunt balizate și semnalizate corespunzător astfel încât să poată vedea din timp aceste zone”, ne-a declarat, marți, Cătălin Petrescu, salvator montan în cadrul Serviciului Public Local Salvamont Brașov.

În cursul dimineţii de marţi, în urma ninsorii abundente, 3 utilaje de deszăpezire au acţionat pe drumul care leagă municipiul Braşov de staţiune şi în interiorul acesteia.

Alte articole:   Polițiștii au dat, sâmbătă, 149 de sancțiuni în valoare totală de 26.150 de lei

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate