blog-logo

Lansare „Conversatii cu Regele Mihai” de Stelian Tanase, la Brasov

Lansare „Conversatii cu Regele Mihai” de Stelian Tanase, la Brasov

Miercuri, 27 martie, ora 18:00, la Muzeul Județean de Istorie Brașov, Casa Sfatului, va avea loc un nou eveniment din cadrul turneului de promovare pentru titlul Conversații cu Regele Mihai de Stelian Tănase, apărut în colecția Corint Istorie Autori Români a Grupului Editorial Corint. Ediția a fost îngrijită de Elena Vijulie.

Evenimentul are loc în prezența scriitorului Stelian Tănase și se va încheia cu o sesiune de autografe. La eveniment participă Daniel Nazare (director Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov) și Nicolae Pepene (director Muzeul Județean de Istorie Brașov).

„Dorim ca prin acest turneu național de promovare să aducem în discuție aspecte mai puțin știute despre viaţa Regelui Mihai, copilăria, adolescența, anii în care a domnit, abdicarea, viața în exil, întoarcerea acasă şi, implicit, viaţa României din vremea sa. De aceea, turneul va include mai multe orașe din țară, unde vor fi organizate lansări și sesiuni de autografe cu domnul Stelian Tănase”, au anunțat organizatorii.

Despre carte

Alte articole:   A fi artist nu este doar un hobby sau ceva sezonier - este un mod de a trăi - interviu cu Ana-Maria Gălețeanu - ilustrator

Apărut pentru a marca un an de la dispariția Regelui Mihai, titlul Conversații cu Regele Mihai este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tănase cu Regele Mihai de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005. Dialogul este completat cu fotografii inedite și documente din Arhiva Casei Regale și de la Arhivele Naționale ale României.

Tragedia Regelui Mihai desenează pe fundalul unei întregi epoci un om de o extraordinară forţă morală. Dincolo de istorie şi în pofida ei, Regele Mihai este un model. Prin curaj, tragere de inimă și credinţă. Un om care a cunoscut gloria şi sărăcia, viaţa într-o familie mare şi singurătatea absolută. Modest, răbdător, de o majestate naturală. Serios, dar cu un ascuţit simţ al umorului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate