blog-logo

Percheziții și la Brașov, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 6 milioane de dolari

Percheziții și la Brașov, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 6 milioane de dolari

Aproape 200 de percheziții au loc joi dimineață în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscală, fiind vizate 103 persoane. Două firme fantomă cu sediul în județul Giurgiu au furnizat facturi fictive privind bunuri sau servicii unui număr de alte 150 de societăți comerciale.

Surse din cadrul anchetei afirmă că în documente apare și numele Romtelecom, care a încheiat contract cu o firmă, iar aceasta a subcontractat celor două firme fantomă.

„În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu,  efectuează 197 de percheziții domiciliare, în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală. Activitățile au loc pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vâlcea, Prahova, Olt și Giurgiu, la societăți comerciale și persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor”, anunță poliția.

Din investigații a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăți comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza județului Giurgiu, constând în achiziționarea de mărfuri și servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu. Surse din cadrul anchetei au afirmat că cele două societăți, SC Davis Complet Construct și SC Center Prod Metal SRL erau coordonate de alte persoane decât cele care apăreau în evidențe ca fiind administratori, . Beneficiarii facturilor au efectuat transferuri de bani prin contur .din care unii au fost retrași în numerar, iar unii au fost schimbati in 4,5 mil USD in China, simuland, la fel, operatiuni nereale. În cauză, se fac cercetări față de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții și servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje și prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum și repararea unor spații aparținând unor instituții de interes public.

Alte articole:   Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021: A fost publicat al doilea set de teste de antrenament

Cele două societăți comerciale emiteau facturile, prin intermediari, către aproximativ 150 de alte societăți, au mai afirmat sursele citate, care au spus că una dintre instituțiile de interes public al cărei nume apare în documente este Romtelecom, care a încheiat contract cu o firmă, iar aceasta a subcontractat celor două firme fantomă.

Polițiștii vor ridica documente contabile, contracte, facturi și înscrisuri folosite la bănci. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferați din conturile bancare aparținând celor două societăți din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operațiuni economice.

Alte articole:   Parcarea viitorului hotel Radisson Blu Aurum se va construi anul acesta pe un teren 100% privat

Activitățile se desfășoară într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. La acțiune participă polițiști de la unitățile teritoriale unde sunt efectuate perchezițiile și jandarmi din Giurgiu, Teleorman și Ploiești.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate