Foc de avertisment tras de poliţişti pentru aplanarea unui conflict, la Veneția de Sus

Foc de avertisment tras de poliţişti pentru aplanarea unui conflict, la Veneția de Sus

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Voila au fost nevoiţi să tragă un foc de avertisment, luni seară, pentru a calma două persoane, rudele unui suspect, aflat în autospeciala de poliție.

Luni, în jurul orelor 19.15, polițiștii au depistat în trafic, pe raza localității Veneția de Sus, un bărbat în vârstă de 35 ani care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea șoferului din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0.62 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alte articole:   De ce ai vota Candidații ALDE Brașov pentru Consiliul Județean în 27 septembrie?

Șoferului i-au fost solicitate documentele personale, dar bărbatul a declarat că nu le are asupra sa, însă le poate lua de la locunță, deoarece locuiește în drum spre spital. Polițiștii au fost de acord să oprească în fața locuinței acestuia, pentru ca soția suspectului să le înmâneze actele.

„În timp ce staționau, din curtea imobilului au ieșit doi bărbați, rude ale conducătorului auto, care au încercat să-l scoată pe acesta din autospeciala de poliție, amenințând cu acte de violență organele de poliție”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, subcomisar Alina Maria Ivan.

Având în vedere faptul că cei doi bărbați erau recalcitranți, unul dintre polițiști a executat un foc de avertisment în plan vertical cu arma din dotare, după care, împreună cu bărbatul de 35 ani s-au deplasat către unitatea medicală.

Alte articole:   Patinatorii Coronei se pregătesc la Inzell cu gândul la noi medalii în cupele mondiale

În cauză s-a întocmit dosare penale în care se fac cercetări  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ”ultraj”, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente în  care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate