blog-logo

EXCLUSIV Controale pe motiv că „Arsenie Boca” și „pâinea noastră cea de toate zilele” sunt mărci înregistrate

EXCLUSIV Controale pe motiv că „Arsenie Boca” și „pâinea noastră cea de toate zilele” sunt mărci înregistrate

Este de râs dacă nu ar fi de plâns. La această oră, din informațiile pe care le deținem, sunt mai mult controale în desfășurare la Brașov, în biserici și nu numai, pe motiv că cineva, un cetățean de etnie maghiară, susține că este moștenitor al patrimoniului spiritual al părintelui Arsenie Boca.

„La nivelul IPJ Brașov sunt înregistrate sesizări privind aceste aspecte. Polițiștii desfășoară activități de verificare, urmand ca în funcție de rezultatele obținute sa se dispună măsurile legale care se impun”, a declarat pentru newsbv.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, subcomisar ALina Ivan.

Andor Şandor, un cetăţean maghiar, reprezentant al Additional Woldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie, susţine că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra „mărcii” Părintele Arsenie Boca, dar și a sintagmei „pâinea noastră cea de toate zilele”, înregistrate la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO) şi le cere celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea acestei societăţi.

Alte articole:   DSVSA Brașov solicită prefectului să medieze conflictul instituțional cu CRPC

Compania din Marea Britanie menţionează că atât numele Boca Părintele şi Arsenie, cât şi imaginea acestuia sunt înregistrate la nivel european, iar toate produsele şi bunurile ce poartă denumirea sau imaginea lui Arsenie Boca, care intră pe teritorul României sunt contrafăcute, neexistând vreo autorizare sau licenţiere de către deţinătorul de drept al mărcilor.

Comercianții care vând suveniruri cu Arsenie Boca, la mormântul căruia vin la Mănăstirea Prislop mii de oameni anual, au primit notificări din partea unei case de avocatură prin care erau atenționați că nu mai dreptul de a vinde obiecte inscripționate cu numele și imaginea duhovnicului. Iată că a venit și rândul bisericilor din Brașov și al comercianților.

Alte articole:   Fără ATV-uri în Parcul Național Piatra Craiului și zona Fundata-Moieciu

Scandalul a izbucnit încă de anul trecut

„Faptul că o persoană străină și de credință, și de neam își arogă dreptul de a fi urmaș și «moștenitor» al patrimoniului spiritual pe care îl oferă Bisericii noastre Ortodoxe părintele Arsenie Boca este un lucru strigător la Cer. Este ilogic, nefiresc, împotriva oricăror drepturi de moștenire – pe care le poate avea numai familia biologică a părintelui, dar care nu mai există. Însă pentru un călugăr, familia lui este Biserica, este Mănăstirea Prislop, Episcopia Devei și Hunedoarei, Mitropolia Ardealului, Patriarhia Română. Până unde s-a ajuns ca să se fure aceste drepturi patrimoniale, cu caracter spiritual, și să se transforme totul în profit financiar nemeritat! Acest lucru este un atentat și o atitudine denigratoare la adresa Bisericii, a memoriei părintelui și a mulțimilor de credincioși care-l cinstesc continuu, de la trecerea lui la cele veșnice. Se urmărește blocarea și confiscarea a tot ceea ce a apărut în legătură cu Părintele Arsenie și cele exclusiv comerciale, pe care Biserica nu le acceptă, dar și cele religioase autentice din magazinele bisericești”, a declarat anul trecut, pentru Tribuna, ÎPS Laurențiu Streza.

Biserica Ortodoxă ia în calcul accelerarea procesului de canonizare a Părintelui Arsenie Boca

Alte articole:   Două cutremure azi-noapte

În acest context, reprezentanții Bisericii spun că au în vedere accelerarea procesului de canonizare a părintelui Arsenie Boca.

Anul acesta (28 noiembrie 1989) se împlinesc 30 de ani de când părintele Arsenie a trecut la Domnul și de atunci și până în ziua de astăzi, pelerinajul la mormânt său nu a încetat.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Este de râs dacă nu ar fi de plâns. La această oră, din informațiile pe care le deținem, sunt mai mult controale în desfășurare la Brașov, în biserici și nu numai, pe motiv că cineva, un cetățean de etnie maghiară, susține că este moștenitor al patrimoniului spiritual al părintelui Arsenie Boca, scrie News BV. […]

    Reply
  2. […] de rezultatele obținute sa se dispună măsurile legale care se impun”, a declarat pentru newsbv.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, subcomisar ALina […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate