blog-logo

Consumul de CANNABIS- Cum sa te folosesti de beneficiile acestei plante

Desi nu in Romania, marijuana a fost legalizata in mai multe tari din lume, inclusiv in cateva state din SUA, printre care si Washington DC.  Chiar si in Romania, marijuana medicinala este acceptata prin lege, dar legislatia nu este bine pusa la punct.

Frunziş, Cannabis, Marijuana, Luxuriant, Plante, Natura

 Cannabisul are multe beneficii si il poti utiliza pentru a trata si ameliora anumite probleme si afectiuni. In Europa mai multe tari au legalizat consumul de marijuana, astfel incat nu este dificil sa incerci aceasta planta. Iata la ce poate fi utila marijuana:

Cum poate fi consumat cannabisul?

Poate fi fumat, vapat, mancat, folosit sub forma de ulei si nu numai.  Daca esti curios/a afla ca poti chiar sa achizitionezi seminte de marijuana de pe site-uri online, cum ar fi Seedsmafia. In plus, daca te intrebi care este statutul legalitatii consumului, cresterii si procurarii acestei plante citeste toate informatiile aici.

Alte articole:   Propuneri pentru deschiderea restaurantelor, indiferent de scenariu: Certificat de vaccinare sau test PCR la intrare

  • Poate trata durerea cronica. Unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii folosesc marijuana medicinala, numeroase studii au dovedit ca aceasta este extrem de utila in cazul pacientilor cu durere cronica.
  • Este de folos in cazul spasmelor musculare. Cannabisul este adjuvant in tratarea spasmelor musculare cauzate de scleroza multipla, dar si in cazul unor alte tipuri de spasme musculare, care pana acum s-au dovedit a fi tratabile doar cu marijuana, neraspunzand la alte tratamente medicamentoase.
  • In doze mici, poate reduce anxietatea. Anxietatea este una din bolile secolului in care traim si este foarte greu de gestionat si tratat. Este binecunoscut faptul ca majoritatea medicamentelor folosite in tratarea anxietatii dau dependenta si au efecte adverse severe, cum ar fi pierderea memoriei pe termen scurt. Studiile au aratat ca o cantitate mica din aceasta planta poate ajuta la reducerea anxietatii. Pe de alta parte, consumata in doze mari, ar putea contribui la cresterea anxietatii.
  • Marijuana poate ajuta in tratarea stresului post-traumatic. O alta boala ce tine de spectrul emotional si psihic, ar avea sanse de a fi tratata cu ajutorul acestei plante  In unele state din SUA, cum ar fi New Mexico, aceasta este deja aprobata pentru tratarea stresului post-traumatic.#
  • CBD, un component gasit in planta de marijuana s-a dovedit a fi eficient in controlul crizelor de epilepsie, in special in cazul celor ce nu raspund la tratamentul clasic. Desigur, cercetatorii spun ca rezultatele nu sunt 100% concludente si ca este necesara cercetarea acestor teorii in continuare.
  • Reduce tremorul asociat bolii Parkinson. Cercetatori din Israel au descoperit ca Marijuana reduce tremorul, durerile si tulburarile de somn asociate cu boala Parkinson. Marijuana medicinala este legala in Israel, unde guvernul sustine cercetarea in domeniul beneficiilor pentru sanatate ale acestei plante.
  • Poate fi utila in tratamentul timpuriu al bolii Alzheimer. Cateva studii au aratat ca marijuana poate preveni sau intarzia debutul bolii Alzheimer, dar ramane de vazut care vor fi rezultatele finale ale studiilor.
Alte articole:   ÎN DIRECT Conferința Iubim Brașovul

Cum ar trebui consumat cannabisul?

Marijuana nu trebuie folosita nici macar in tarile unde este legalizata ca pe un drog, ci ar trebui privita ca o planta cu intrebuintari medicinale, ce poate ajuta in tratarea unor afectiuni conform unor studii diverse.

sursa foto: www.pixabay.com

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate