blog-logo

De astăzi se pot depune cereri pentru acordarea voucherelor din programul „Trusou pentru nou-născut“

De astăzi se pot depune cereri pentru acordarea voucherelor din programul „Trusou pentru nou-născut“

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Braşov anunţă că de astăzi pot depune cererile pentru acordarea tichetelor valorice în valoare de 1.500 de lei, în cadrul proiectului „Trusou pentru nou-născut”.

Cererile și actele doveditoare semnate și datate se pot depune începând de luni, 18 martie 2019, fie la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, strada Panselelor nr 23 (program: luni, marți, miercuri și vineri 08.30-15.30 și joi 08.30-17.00), fie prin corespondență poștală, fie prin e-mai, la adresa: dasbv@dasbv.ro, în format scanat.

În baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 664/2018, republicată, persoanele îndreptățite să beneficieze de tichetele valorice pentru nou născut trebuie îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

  • Cel puțin unul dintre părinți (sau părintele singur) să aibă domiciliul stabil pe raza Municipiului Brașov de cel puțin 1 an înainte de data nașterii copilului;
  • Nașterea copilului este înregistrată la o maternitate din cadrul unităților sanitare, publice sau private, cu paturi de pe raza Municipiul Brașov;
  • Solicitantul nu are datorii neeșalonate față de bugetul local.
Alte articole:   Consiliul Judeţean Covasna a aprobat asocierea cu judeţele Braşov şi Sibiu pentru realizarea unor trasee cicloturistice

Acte necesare sunt:

  • Cerere tipizată;
  • Actul de identitate al solicitantului ( copie și originalul pentru verificarea conformității);
  • Actul de identitate al celuilalt părinte (copie și originalul pentru verificarea conformității);
  • Certificatul de naștere a copilului (copie și originalul pentru verificarea conformității);

Actele menționate mai sus sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea acordării tichetelor sociale.

Tichetele valorice se vor distribui după aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2019, pentru copiii născuți de la 01 ianuarie 2019 și până la data data implementării proiectului prin acordare de produse.

„Precizăm că potrivit hotărârii de consiliu local, programul constă în acordarea unui pachet de produse, iar acordarea tichetelor este o excepție, având în vedere faptul că bugetul local, din care se finanțează această cheltuială, nu poate fi aprobat înaintea bugetului național, care nu era încă promulgat. Precizăm de asemenea că autoritățile locale, potrivit legii, au 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a bugetului de stat pentru aprobarea bugetului local”, a anunţat conducerea DAS Braşov.

Pentru relaţii suplimentare persoanele interesate pot contacta DAS Braşov la nr. de telefon 0368-469995, int. 841, pe adresa de e-mail dasbv@dasbv.ro sau la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov, din str. Panselelor, nr. 23.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate