blog-logo

O schioare de la Corona, accidentată grav din cauza incompetenței Federației Române de Schi-Biatlon

O schioare de la Corona, accidentată grav din cauza incompetenței Federației Române de Schi-Biatlon

Un accident grav, care se putea transforma într-o tragedie a avut loc astăzi pe pârtia din Azuga, unde o schioare a clubului Corona a fost rănită după ce a ieșit în decor și a căzut într-o râpă, la Campioantele Naționale de Schi Alpin.

Laszadi Racz Szidonia Dora (16 ani) a ieșit în decor, iar din informațiile pe care le avem a acroșat un cap de hidrant care nu era acoperit și a căzut într-o râpă. Mai mult de o oră a fost nevoie să fie recuperată și să fie dusă la Spitalul din Azuga, cu diagnostic de dublă fractură de peroneu și tibie. Ulterior, fata a fost transferată la Spitalul de Pediatrie din Brașov.

Alte articole:   Calea ferată Predeal – Brașov. Contractul pentru studiul de fezabilitate, prelungit cu 10 luni 

Putea fi o tragedie dacă fata s-ar fi lovit la cap de hidrantul respectiv. Szidonia este o eleva de top a Liceul Aprily Lajos. A încheiat anul școlar cu media 9.97, a avut o singura notă de 9 într-un trimestru, în rest 10 pe linie…

Întrebarea care se pune este cum a putut să se întâmple așa ceva? De ce nu au fost puse plasele de protecție? Așa cum au fost montate și la concursurile din Poiana Brașov!

În afară de încasat salarii și să facă jocuri obscure, cu ce se ocupă reprezentanții Federației Române de Schi, care trebuiau să supervizeze și să dea aprobarea desfășurării competiției din punct de vedere al organizării tehnice?

Alte articole:   Zeci de șoferi amendați pe Transfăgărășan pentru blocarea traficului 

Mai mulți sportivi, de la mai multe cluburi din țară, au făcut un memoriu și au solicitat întreruperea concursului, pentru că viața lor era în pericol. Sportivii se plâng că nu au fost ascultați de organizatorii competiției, deși orice probleme tehnice sunt luate imediat în considerare la nivel de campionat mondiale!

Încă un exemplu de inconștiență sau incompetență din partea celor de la Federația de Schi: sportivii au reclamat, într-un memoriu, că porțile de slalom erau amplasate la o distanță mai mică de 7 metri de pădure. Sportivi de la ASC Corona, CS Gligor, CSU Petroșani și CSIM Sibiu au anunțat că nu mai intră în manșa a doua a concursului, pentru că nu vor să își riște viața.

Alte articole:   Adormirea Maicii Domnului. Tradiții și obiceiuri în această zi de sărbătoare

Având în vedere cele semnalate, newsbv.ro apreciază că este vorba de un caz grav de vătămare din culpă și vom sesiza instituțiile abilitate pentru a face cercetările care se impun într-o astfel de situație.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.